“Denizden köfte çıksa yerim” diyenlere...

Karadeniz mutfağının olmazsa olmazlarından hamsi, bu kez köfte haliyle sofralara konuk oluyor. Ordu'nun yöresel lezzetlerinden olan hamsi köftesinin tadına doyamayacaksınız!

“Denizden köfte çıksa yerim” diyenlere...
Malzemeler

1 kg .hamsi 

1 yumurta 

1 baş orta büyüklükte soğan 

1 çoba kaşığı salça 

2 yemek kaşığı un 

Bayat ekmek içi 

Köfte baharı 

Maydanoz 

Sarımsak 

Tuz

Hazırlanışı

Hamsiler ayıklanarak kılçıkları çıkarılır. Yıkanıp tuzlanır. Üzerine bayat ekmek içi ufalanarak yumurta, salça, un, köfte baharı dövülmüş sarımsak, maydonoz ve rendelenmiş soğan ilave edilir. Hepsi birlikte iyice yağrulur. Köfte şekli verilip yağda kızartılır.

Afiyet olsun.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.