Bayburt’un en meşhur lezzeti Kiva’da!

Başta Anadolu mutfağı olmak üzere her yörenin lezzetini mevsimine göre konuklarına sunan Kiva Han, İstanbul Galata’da olduğu gibi Bayburt lor dolmasını arayıp bulamayanlar için başkent Ankara'da da kapılarını açtı.

Bayburt’un en meşhur lezzeti Kiva’da!
Bayburt Postası - En çok bilinen ve sevilen lezzetlerin başında gelmesine rağmen yörenin lokanta sektöründe pek yer bulamayan Bayburt’a has lezzetler ünlü restoranların menüsünde çıkıyor. Başta Anadolu mutfağı olmak üzere her yörenin lezzetini mevsimine göre konuklarına sunan Kiva Han, İstanbul Galata’da olduğu gibi Bayburt lor dolmasını arayıp bulamayanlar için başkent Ankara'da da kapılarını açtı.

Adını Özbekistan’da Türk sanatının izleriyle dolu bir kentten alan ve İstanbul Galata’da lezzet tutkunlarının adresi olan ünlü restoran, başkentin en uğrak yeri Next Alışveriş Merkezi’nde hizmet vermeye başladı.

Anadolu’ya has tariflerin ‘bozulmadan’ özenle hazırlandığı ünlü restoranda, neredeyse geleneksel tüm lezzetleri bulmak mümkün. Mutfağında lezzet ustaları tarafından hazırlanan reçetelerle, tariflerde kullanılan her bir malzeme kendi yöresinden geliyor. Tereyağından kaymağına, pastırmasından etine, yabani otlardan sebzesine kadar yurdun dört bir yanından gelen malzemeleri içeren yemekler geleneksel tarife uygun bir şekilde hazırlanıyor.

Harput köftesi, cacıklı arap köftesi, şiveydiz, keşkek, ekşili köfte, şevketi bostan, mübarek dikeni gibi ünlü kebap türleriyle konuklarını Anadolu lezzetleri turuna çıkaran ve Türkiye’nin dört bir yöresine has tüm geleneksel yemeklere yer veren Kiva Han’da, et sevmeyenler için erikli yavan sarma, bakla dolması, pazı borani, ıspanak dible, labada, turp otu, mendi ve tabiî ki Bayburt’a has lor dolması gibi yemekler de çıkıyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.