Ankara'nın yöresel lezzeti: Bazlama Kebabı

Ankara'nın yöresel lezzetlerinden olan Bazlama Kebabı'nı çok seveceksiniz...

Ankara'nın yöresel lezzeti: Bazlama Kebabı
Malzemeler

500 gram terbiyeli dana eti 

8 adet domates 

8 adet sivri biber 

2 adet soğan 

2 tatlı kaşığı kekik 

1 çay kaşığı karabiber 

1 yemek kaşığı tereyağı

Hamuru  için: 

5 su bardağı un 

1 paket kuru maya 

1 ½ tatlı kaşığı tuz 


Sosu için

1 yemek kaşığı salça

1 yemek kaşığı tereyağı

1  çay bardağı su

Terbiyesi için: 

1 çay bardağı sıvı yağ

1 tatlı kaşığı kekik

1 tatlı kaşığı karabiber 


Hazırlanışı

Beş su  bardağı un sıcak suda eritilen bir paket kuru maya ile karıştırılır. üzerine bir  buçuk tatlı kaşığı tuz serpilerek hamur yoğurulup, dinlendirilir. 

Yemeğimizde  kullanacağımız eti terbiyelemek için bir çay bardağı sıvı yağa birer tatlı kaşığı kekik ve karabiber serpilip karıştırılır. 500 gram dana etin terbiyeye  bulanır ve donması için buzluğa koyulur. Dörder adet domates ve sivri biber  közlenir, iki adet soğan soyulup doğranır. Dondurulan et incecik dilimlenir. bir  yemek kaşığı tereyağı,  sıvı yağda eritilir ve dilimlenen etler kavurulur.  Dinlenen hamur bezeler bölünür ve un serpilip, çekiştirilerek, üzerine  bastırılarak açılır. Açılan hamurlar tek tek  tavada çevirilerek iki tarafı pişirilir.Kavrulan etler doğranan soğanlarla buluşturulup kavurulmaya devam  edilir.

Kabukları soyulan dört domates ve sivri biber incecik doğranır ve  kavrulan et ve soğanla buluşturulur. Kavrulan et, soğan, biber ve domatese kekik  ve karabiber serpilir. Bir yemek kaşığı tereyağında bir kaşık salça kavrulur ve  üzerine bir çay bardağı su koyularak sos hazırlanır. Pişirilen bazlamaların  ortası kesilir, içine soğan, domates ve biberle kavrulan et doldurulup salçalı sos dökülür. İçi kavrulan malzemelerle doldurulup soslanan bazlamalar tepsiye  dizilir ve közlenen biberlerle domatesler üzerine koyulur. Bazlama  kebabı sunuma hazırdır.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.