Beşiktaş katliamı neyi ifade ediyor? Hiç tereddüttünüz olmasın bu saldırı da diğer saldırılar gibi herhangi bir terör/cinayet örgütünün aklıyla açıklanacak bir olay değildir. 15 Temmuz darbe girişiminde ne maksatla hareket edilmişse, burada da aynı maksat vardır. 15 Temmuz’da hedeflerine ulaşamayanlar, mağlup olanlar şimdi başka saldırılarla Türkiye’nin bağımsızlığına son vermek istemektedirler.


“Hedefte Türkiye’nin bağımsızlığı vardır, amaç bin yıldır bu topraklarda var olan Türk devletini yıkmak milleti parçalamaktır. Bu bakımdan meseleyi sadece bir terör meselesi olarak görmek yetersizdir, aksi takdirde bütün terör örgütlerinin PKK/PYD, DEAŞ, FETÖ gibi yapıların ayni hedefe dönük saldırıya geçmiş olmalarını, birbirlerini ikame etmeye dönük katliam girişimlerini açıklamak mümkün olmayacaktır.”

Siz kimin katilisiniz?

Şunu doğru anlamak, anlatmak durumundayız ki bu terör örgütlerini kollayan, imkan sağlayan, onlara Almanya’nın muhtelif şehirlerinde bürolar açan, AB’nin başkenti Bürüksel’de konuşlandıran, PKK’yı terör örgütü olarak nitelemeyen çeşitli Avrupa ülkeleri de, Suriye’de PKK/PYD ile işbirliği yaptığını açıklayan ABD’de bütün bu sürecin dışında değildir. Bu saldırıların hedefinde bulunan ülkeyi 53 yıl AB önünde beklettikten sonra üyelik sürecini askıya alan AB’nin, terörle mücadele eden ülkeye karşı terör örgütlerine kucak açması asla tesadüf olamaz.

Türkiye’yi soğuk savaş boyunca ileri karakolu olarak gören ‘stratejik müttefik’ olarak değerlendiren Batı sisteminin, bugün terör örgütlerine karşı gösterdiği himaye, müttefik değişikliği sorununu gündeme getirmektedir. “Batı sistemi terör örgütlerine karşı mücadele eden Türkiye’ye rağmen bu örgütlere yakınlaşıyorsa, burada sorgulanacak olan şey onların’ ikiyüzlülüğünden’ çok suç ortaklığı olmalıdır. Bu bakımdan Beşiktaş katliamından sonra bazı Batılı merkezlerden yapılacak açıklamaların anlamlı olması, onların terör örgütleriyle kurdukları ilişkilerin değişip değişmemesine bağlıdır.”

Türkiye meseleyi doğru analiz ederek yani PKK/PYD, IŞİD, FETÖ yapılanmasının aynı hedefte birleştiğinin görerek stratejik bir mücadele sürdürmektedir. Türkiye’nin düşmanlarının sürdürdüğü stratejik saldırıya verilmesi gereken cevapta, bu nitelikte olması gereken bir cevaptır. Onların amaçları bellidir: Birincisi, Türkiye’yi yalnızlaştırmayı; ikincisi, devleti terörle bunaltarak, güvenlikten ekonomiye kadar her alanda, ülkeyi yönetemez hale getirmeyi; üçüncüsü ise yeniden masaya oturarak teslim almayı, kendilerine bağımlı hale getirmeyi planlamışlardır.

Yeni cevap şekli

Türkiye’nin stratejik amacı, bu kuşatma çemberini parçalayacak bir yönelime sahiptir: Batı’yla kurulan bütün ilişkileri ‘Batı-bağımlı eksenden’ çıkararak, eşitlik ve mütekabiliyet ekseninde yeniden kurmak için atılan ilk adımdır ki Batı’nın rahatsızlığı bu ‘kontrolden çıkan Türkiye’tepkisidir. İkincisi, ülkeyi yalnızlaştırma politikasına karşı, çok boyutlu uluslararası ilişkiler geliştirmek ve derin bağlar oluşturarak bağımsız bir ülke gibi davranmak; Üçüncüsü ise, yeni güvenlik anlayışıdır. Burada ülkeye yönelen tehditler mekana, yere bağlı olmaksızın, nerede oluşursa oraya müdahale etmek, sorunu orada çözmek yaklaşımı esas alınmıştır. Fırat Kalkanı operasyonun da, Irak’taki askeri mevcudiyetin de, Güneydoğu şehirlerinde belediyelere katliamlar planlayan, PKK’nın örgütsel, lojistik merkezleri haline getiren başta belediyeler olmak üzere çeşitli kuruluşlara dönük uygulamaların da anlamı budur.

“Beşiktaş katliamının arkasında, Türkiye’ye karşı sürdürülen ‘kuşatma çemberine’ teslim olmayan, boyun eğmeyeceğini dünyaya ilan eden Türkiye gerçeği vardır.” Bu ülkeyi 15 Temmuz’da ele geçirmek, bağımsızlığına son vermek isteyenler, şimdi bu cinayetlerle, bu katliamlarla tehdit etmek yeniden kontrol altına almak istemektedirler. Bu saldırılara misliyle cevap veren, cevap verecek bir ülkenin, bir millet iradesinin dipdiri olduğunu, bu saldırıların milleti ayağa kaldırdığını ön göremeyenlerin bütün hesapları boşa çıkacaktır.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
vahdet bilgili 5 yıl önce

hoca ef trabzon uzungöle gelen türist sayısı yılda 4 milyon bayburt 50 kişi,
bayburt için ne katma değerininz olabilir,,,acaba ?

Avatar
UYKUCU KEDİ HİKMET KAYMAK 4 yıl önce

SAYIN ÖGRETMENİM TELEVİZYONDA SİZİ GÖRÜR KONUŞMALARINISI TAKİP ETERDİM ŞİMDİ BAYBURT POSTASINDA GÖRÜNC YAZINISI GÖRÜNCE DİKKAT KSİLDİM TOPLUMA BAIMISA GELN FELAKETLERDEN ELBET ŞİKAYETÇİ OLACAGIZ SATEN KIRK YILTIR MÜCADL EETMEMİZ BİRİLERİNE TÜRKLER BU KADAR DİRENMZDİ NE OLDU BUNLARA DEEDİRDİ UYKUCU KEDİ OLARAK MÜCAADEL BİRLİK BERBRLİKL BAŞLAR ŞAHİKA OUR FİKRİ İCİND OLDUM AŞI TUTTUMU BİRAZ TARTIŞILIR BİR BERRAN ŞİMŞEK DGERİMİSİN KİMTLİMİS DİYİNÇE KDİ HOLANDI HALBUKİ BAYBURTA HER KS TÖRÖR VAMI ORADA DERKEN BEŞİKTA TAN SONRA İKİCİ DURAKIM DEDİM OYL REKLAMII YADIMKİ 150BİNLİRAYA DAIRLERİNİ ATMAM İÇİN MÜŞTRİ AAYANLAR TOPRAMIZ DGRLNCEK BEKLEYİN DEYİP DAİR SAİPLERİ300BİNLİRAYI BİLİ SATMADA BEGNMZ OLDULAR SONRADABAYBURT İÇİN N YAPMIŞİYİ BOŞ VERİLDİM SONRA ÖGRNDİM ERCAN SAATÇİ BRRAN ŞİMŞER ÇALHAN OGLU BAYBURT İÇİN CANN ERİKEN HERKSTEVN BİRİK BERBERLİK BAYSURTTAN BAŞLATMAYA VARMISIN SAYGI SVİ HÜRMETLER AMAN HM BİR GÜN KARŞILAŞIRSAK KENDİMİ TANITDIGIMDA BENİ BOZMA SAHİP ÇIK