Vali Ustaoğlu'ndan Baksı Müzesi'ne ziyaret

Bayburt Valisi İsmail Ustaoğlu, Baksı Müzesi'ni ziyaret etti.

Vali Ustaoğlu'ndan Baksı Müzesi'ne ziyaret
Bayburt Postası - Bayburt Valisi İsmail Ustaoğlu, Baksı Müzesi'ni ziyaret etti.

Ustaoğlu, Baksı Müzesi'ni ziyaret ederek, müzenin kurucusu Prof. Dr. Hüsamettin Koçan'dan bilgi aldı.

Baksı Müzesi'nin kent turizmi için ayrı ve özel bir yeri olduğunu belirten Ustaoğlu, "Bayburt tarihi geçmişiyle önemli bir Anadolu şehri ve geçmişte birçok medeniyete de ev sahipliği yapmış. İlimizin değişik noktalarında bu izler hâlâ o bulunmakta. Bunların başında da Bayburt Kalesi, Ulu Cami, Aydıntepe Yeraltı Şehri ve Çımağıl Mağarası geliyor." dedi.

Ustaoğlu, Bayburt'un tarihten gelen bu değerlerinin yanı sıra Baksı Müzesi'nin de kentin tanıtımı ve turizmi için önemli bir marka değer olduğunu ifade ederek, "Baksı Müzesi ilimizin en önemli turizm, dolayısıyla tanıtım alanlarımızın başında geliyor. Çünkü Baksı 2014 Yılı Avrupa Konseyi Müze Ödülü'ne layık görüldü. Bu turizm ve tanıtım adına Bayburt için bir şans. Bizler de Bayburt adına bunu iyi bir fırsat olarak değerlendirmeliyiz." diye konuştu.

Vali Ustaoğlu'na ziyaretinde, Bayburt Belediye Başkanı Mete Memiş, Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Uğurlu, Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selçuk Coşkun, İl Emniyet Müdürü İsa Bülent Kaya, AK Parti Bayburt İl Başkanı Hakan Kobal eşlik etti. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
burhan gündüz 8 yıl önce

baksı müzesindeki eserlerin yüz katı,bayburt il kültür müd var,ne kaderki bu tarihi
eserler(objeler)komşu illerin depolarında özelliğini kaybetmekte,dir,dolayısıyla
yetkililer tarafından,bu eserleri sergilemek için Bayburta büyük müze gerekli,saygı