Ülker ve Baksı Müzesi bir arada

Ülker, Baksı Müzesi ve Bayburtlu genç sanatçılar bir arada. Bayburt Baksı Müzesi 1. Öğrenci Sanat Şenliği’nde başarılı olan 13 öğrencimiz, Türkiye’nin en kapsamlı uluslararası Çağdaş Sanat Fuarı olan Contemporary İstanbul’da akranlarıyla bir araya geldi...

Ülker ve Baksı Müzesi bir arada

Bayburt Postası - Ülker, Baksı Müzesi ve Bayburtlu genç sanatçılar bir arada. Bayburt Baksı Müzesi 1. Öğrenci Sanat Şenliği’nde başarılı olan 13 öğrencimiz, Türkiye’nin en kapsamlı uluslararası Çağdaş Sanat Fuarı olan Contemporary İstanbul’da akranlarıyla bir araya geldi.

13 küçük sanatçımız Comtemporary İstanbul süresince, Yıldız Holding önderliğinde gerçekleşen Ülker Çocuk Sanat Atölyesi’nde İstanbullu yaşıtlarıyla buluştu. Başarılı öğrencilerimizin, Bayburt 1. Öğrenci Sanat Şenliği’nde yaptığı eserler de fuar kapsamında görücüye çıktı.

Bu yıl ilki gerçekleşen Bayburt Baksı Müzesi 1. Öğrenci Sanat Şenliği’ne katılan ve başarılı olan 15 küçük sanatçıyı İstanbul’da Baksı Kültür Sanat Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. Hüsamettin Koçan, Yıldız Holding ve Ülker Çocuk Sanat Atölyesi yetkilileri, Bayburt Öğrenci Sanat Şenliği Genel Koordinatörü ve yayın editörümüz Kürşat Okutmuş karşıladı. (Bayburtlu küçük sanatçılar İstanbul’da!)

Prof. Koçan, Ülker Çocuk Sanat Atölyesi’nde çocuklar ile buluştu

Geçtiğimiz yıllarda Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek, bir sanat fuarında çocuklar için atölye açan Yıldız Holding, bu sene de Ülker Çocuk Sanat Atölyesi’nde çocukları sanat ve sanatçılarla buluşturmaya devam etti.

Yıldız Holding, bu yıl Ülker Çocuk Sanat Atölyesi projesini bir adım öne taşıyarak, tanınmış ressam/eğitmen Prof. Dr. Hüsamettin Koçan ve kurucusu olduğu Baksı Müzesi ile bir işbirliği yaptı. Ülker Çocuk Sanat Atölyesi çalışmalarına önderlik eden Hüsamettin Koçan atölyede çocuklar ile buluştu, bütün çocuklar ile tek tek ilgilendi, sanat yolculukları hakkında önerilerde bulundu.

Bayburtlu küçük sanatçılar İstanbullu akranlarıyla

Bayburt Baksı Müzesi 1. Öğrenci Sanat Şenliği kapsamında müze atölyelerinde eğitimlere katılan Bayburtlu öğrencilerin ahşap beşikten, yelken açmış gemiye kadar, doğanın sunduğu malzemeler ile ortaya koyduğu eserler fuar kapsamında görücüye çıktı...Hüsamettin Koçan’ın Baksı Müzesi’ndeki 13 küçük sanatçısını da Comtemporary İstanbul süresince misafir eden Yıldız Holding, küçük sanatçıları Ülker Çocuk Sanat Atölyesi’nde İstanbullu yaşıtlarıyla buluşturdu. Ülker Kurumsal İletişim Genel Müdürü Zuhal Şeker, genç Bayburtlu sanatçılarla tek tek ilgilenerek, kendilerine “hoşgeldiniz” dedi.

Ülker Çocuk Sanat Atölyesi’nde, değişik bölgelerde, farklı eğitimler alan ve farklı koşullarda yaşayan çocuklar, birlikte “buluşmalar” konseptli atölye çalışmalarına katıldılar. Küçük sanatçıların kendi atölyelerinde yaptıkları çalışmalar da Ülker Çocuk Sanat Atölyesi’nde sergilendi.

4 günde 1000’i aşkın çocuk sanat ile buluşacak

Bugüne kadar 7 binin üzerinde çocuğu sanat ile buluşturan Ülker Çocuk Sanat Atölyesi, fuar süresince günde 4 farklı ilköğretim okulunu ve birçok bireysel katılımcıyı ağırlıyor. Fuar süresince açık olacak Ülker Çocuk Sanat Atölyesi kapsamında çocuklar, farklı atölye çalışmalarına katılıyor ve belli saatlerde grup halinde fuarı gezme şansına da sahip oluyorlar.  Fuar sonunda 1000’i aşkın çocuk, Ülker Çocuk Sanat Atölyesi’nde sanat ile bulaşacak. Ülker Çocuk Sanat Atölyesi, çocukları genç yaşta sanat iletanıştırıp, gelişimlerine katkıda bulunmayı, ufuklarını açmayı ve hayata farklı yönlerden bakmalarını sağlamayı amaçlıyor.

Yıldız Holding’in Hüsamettin Koçan ve Baskı Müzesi ile işbirliği ileriye dönük başka projelerde de devam edecek.


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.