Tiyatro perdesi, "Ali Arslan" için aralandı...

Milliyetçi  Hareket Partisi’nin (MHP) kurucu lideri ve eski Genel Başkanı Alparslan Türkeş'in hayatını konu alan 'Ali Arslan' isimli tiyatro oyunu Bayburt'ta sahnelendi. Bayburt Ülkü Ocakları tarafından organize edilen, İzmir Tiyatro Sahnesi tarafından sahnelenen tek perdelik oyunda, asıl adı Ali Arslan olan Türkeş’in çocukluk yıllarından ölümüne kadar inandığı davası uğruna, nelerle ve nasıl mücadele ettiği anlatıldı.

Tiyatro perdesi,

Alparslan Türkeş'in hayatını anlatan 'Ali Arslan' isimli tiyatro oyunu, yoğun ilgi gördü...Milliyetçi  Hareket Partisi’nin (MHP) kurucu lideri ve eski Genel Başkanı Alparslan Türkeş'in hayatını konu alan 'Ali Arslan' isimli tiyatro oyunu Bayburt'ta sahnelendi. Bayburt Ülkü Ocakları tarafından organize edilen, İzmir Tiyatro Sahnesi tarafından sahnelenen tek perdelik oyunda, asıl adı Ali Arslan olan Türkeş’in çocukluk yıllarından ölümüne kadar inandığı davası uğruna, nelerle ve nasıl mücadele ettiği anlatıldı.

 

Tiyatro oyunundan önce programın açılış konuşmasını yapan Ülkü Ocakları İl Başkanı Bilal Yıldızoğlu, tiyatroyu izlemeye gelen misafirlere, göstermiş oldukları ilgiden dolayı teşekkür etti.

Bilal YıldızoğluAlparslan Türkeş'in hayatı boyunca yaşamış olduğu sıkıntılardan pay çıkararak, kutlu davanın bugünlere nasıl geldiğini ve davanın önemini anlatabilmek böyle bir program yapma gereğini duyduklarını ifade eden Bilal Yıldızoğlu, “Başbuğumuzun, bu kutlu davanın bu günlere gelmesinde yaşadığı sıkıntıları siz değerli ülküdaşlarımıza anlatabilmek, çekilen sıkıntılardan pay çıkararak yolumuza hızlı ve kararlı bir şekilde devam edebilmek amacıyla böyle bir program düzenleme gereği duyduk” dedi.

Şair Zihni Kültür Merkezi'nde sahnelenen ve zaman zaman duygulu anların yaşandığı ‘Ali Arslan’ isimli tiyatro oyununa vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

İzmir Tiyatro Sahnesi’nin başarı oyuncuları tarafından sahneye konulan ve Alparslan Türkeş’in hayatında 1944 Turancılık suçlamalarından, 1980 ülkücü şehitlerin haksız idamlarına kadar pek çok olay anlatılmaya çalışıldığı tiyatro oyununu, MHP Bayburt il Başkanı M. Suat Karapınar, Ülkü Ocakları İl Başkanı Bilal Yıldızoğlu, partililer ve çok sayıda vatandaşlar izledi.

 

 

 

 

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.