Tarihin izinde...

Milli Eğitim Müdürlüğü’nce  il genelindeki ilköğretim okullarından belirlenen 40 öğrenciye Ankara ve Çanakkale gezisi düzenlendi.

Tarihin izinde...

Bayburt Postası - Milli Eğitim Müdürlüğü’nce  il genelindeki ilköğretim okullarından belirlenen 40 öğrenciye Ankara ve Çanakkale gezisi düzenlendi. ‘Cumhuriyet Eğitim Gezisi’ projesi kapsamında tarihe tanıklık etmek için Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 40 ilköğretim öğrencisine Anıtkabir ve Çanakkale savaşlarının yapıldığı alanlar gezdirildi.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ilk olarak 2003 yılında başlatılan ve 2006 yılında genişletilen ‘Cumhuriyet Eğitim Gezisi’  projesi kapsamında  bugüne kadar bir çok yere gezi düzenleyen Bayburt Milli Eğitim Müdürlüğü bu yıl Türk tarihinin en şanlı destanlarından biri olan Çanakkale savaşlarının yapıldığı alanlar ve Anıtkabir’e bir gezi düzenledi.  

Milli şuurun güçlenmesi için milli tarihin bilinmesi, tarihi olayların neden ve sonuç ilişkisi içinde değerlendirilmesi gerekmekte olduğundan hareketle öğrencilerin tarihi değerlerini daha iyi tanımaları için düzenlenen geziye Bayburt ili genelinde eğitim gören 40 ilköğretim öğrencisi katıldı.

Milli Eğitim Müdürlüğü’nün görevlendirmesiyle öğretmenler Abdulcelil Kahveci ve Zeynep Yavuz’un refakat ettiği gezide ilk durak Ankara oldu. Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebedi istirahatgahı olan Anıtkabir ziyareti gerçekleştirildi. Cumhuriyetin temellerinin atıldığı Birinci ve İkinci Millet Meclisi ziyaretine katılan öğrenciler daha sonra Etnoğrafya Müzesi'ni gezdiler.

Gezinin ikinci bölümünü oluşturan Çanakkale ayağı feribotla Ecebat ilçesine geçişle başladı. Çanakkale ziyareti çerçevesinde şehitlikler görevli rehberler eşliğinde ziyaret edildi. Daha sonra Rumeli Mecidiyesi, Çanakkale Şehitliği, Conkbayırı, Kanlısırt bölgelerini büyük bir heyecanla gezen öğrenciler, sergilediği büyük kahramanlıkla ismini tarihe altın harflerle yazdıran ve 200 kiloluk top mermisini iman gücüyle taşıyıp savaşın seyrinin değişmesine vesile olan Seyit Onbaşı’nın anıtının bulunduğu Rumeli Mecidiyesi'ni de görmüş oldular.

Çanakkale gezisi Aynalı Çarşı ziyaretiyle son buldu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.