Tarihi mekânda yöresel ürünler

Uluslar Arası  Dede  Korkut Kültür Sanat Şölenleri kapsamında tarihi mekân Taşhan, yöresel ürünlerin yer aldığı sergiye ev sahipliği yaptı.

Tarihi mekânda yöresel ürünler

Bayburt Postası - Uluslar Arası  Dede  Korkut Kültür Sanat Şölenleri kapsamında tarihi mekân Taşhan, yöresel ürünlerin yer aldığı sergiye ev sahipliği yaptı. Bayburtlu Kadınlar Dayanışma Derneği tarafından hazırlanan yöresel yemekler ve nakış ürünlerinin yer aldığı sergiyle Taşhan’da ilk kez bir etkinlik düzenlendi. Serhan Haşlak ve Sevim Atamer’e ait ehram ürünleri, Bayburt Belediyesi Taş Atölyesi çalışanlarının Bayburt Taşı’ndan yapılmış maket ürünler, Aydıntepe Soğanlı Kabartma Halıları ve çini eserlerinin de yer aldığı serginin açılışı Uluslar Arası Dede Korkut Kültür ve Sanat Şöleni kapsamında gerçekleştirildi.

Polat : “Üreten herkes Taşhan’da pazarlasın”

Ak Parti İl Başkanı Yusuf Elçi, İl Sağlık Müdürü Zülkarni Özbek ve Bayburt Kültür Yardım Derneği Başkanı Abdurrahman Polattimur ile birlikte sergi açılışını gerçekleştiren Belediye Başkanı Hacı Ali Polat, geçtiğimiz yıl Vakıflar Bölge Müdürlüğü’nce tadilatı gerçekleştirilen Taşhan’ın işletmesinin Bayburt Belediyesi’ne verildiğini hatırlattığı konuşmasında, tarihi mekânın yöresel ürünlerden oluşan hediyelik eşyalarını hem sergilemek hem de satışını yapabilecek herkese açık olduğunu söyledi.

Başkan Polat, “Niyetimiz şudur. Bayburt’ta el sanatları gerçekten yaygın. Hanımlar el emeklerini ve yöresel yemekleri burada pazarlasınlar. Ayrıca turizm altyapısını ilgilendiren hediyelik eşya konusunda burada üreten herkes burada gelsin pazarlasın. Dışarıdan gelen hemşehrilerimiz bundan sonra mutlaka Taşhan’a gelip uğrayacaklar. Buradan hediyelik eşya alacaklar. Ben bu serginin açılmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Şenlikler kapsamında gün boyunca ziyaretçilere açık olduğu sergide davetlilere yöresel yemekler ikram edildi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Anahtar Kelimeler:
TaşhanYöresel ürünler
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.