Tarihi Bedesten aşıklara otağ oldu

Yakın zamana kadar atıl bir halde iken 2011 yılında Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından tadilatı gerçekleştirilerek yeniden hayat bulan Taşhan, 19. Uluslar Arası Dede Korkut Kültür Sanat Şölenleri’nin bir parçası haline geldi.

Tarihi Bedesten aşıklara otağ oldu

Bayburt Postası - Yakın zamana kadar atıl bir halde iken 2011 yılında Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından tadilatı gerçekleştirilerek yeniden hayat bulan Taşhan, 19. Uluslar Arası Dede Korkut Kültür Sanat Şölenleri’nin bir parçası haline geldi.

İlk gün yöresel ürünlerin sergisine ev sahipliği yapan tarihi mekanın kapısı, bugün ise Aşıklar için aralandı.

Şölenlere özel olarak düzenlenen programda bir konuşma yapan Belediye Başkanı Hacı Ali Polat, Taşhan’ın kullanım hakkını Başbakan’dan talep ettiklerini ve Bayburt Belediyesi olarak da sosyal etkinlikler için kullanılacak bir mekân haline getirildiğini ifade etti. Başkan Polat, şölenlere renk katan aşıklara ayrıca teşekkür etti. Başkan Polat'ın konuşmasının ardından başlayan programda izleyiciler hem duygulu hem de keyifli anlar yaşadı.

Aşık Süphani ve Aşık Bekir Kahraman’ın ‘Hoşgeldiniz’ deyişiyle başlayan programda aşıklar Kulnuri, Mustafa Aydın, Rahim Sağlam, İhsan Yavuzer, Orhan Üstündağ sahne aldılar. Her aşığın ikişer eserini seslendirdiği şölende Karslı Aşık Mustafa Aydın’ın rahmetli olan eşine yazdığı ‘Melek Öğretmen’ adlı ağıtta duygu dolu anlar yaşanırken, aşıkların birbirleriyle  atıştıkları bölümde ise  keyifli dakikalar yaşandı.

Bayburt Milletvekili Bünyamin Özbek ile birlikte protokol üyeleri ve eşlerinin de katıldığı programın sonunda Belediye Başkanı Hacı Ali Polat tarafından aşıklara plaket takdim edildi.

Öte yandan aşıklar şöleni için seyirci kapasitesi oldukça düşük olan Taşhan’da programı sınırlı sayıda vatandaş takip ederken, programa katılan vatandaşların tarihi mekânın sosyal etkinliklere açılmasını memnuniyetle karşıladığı gözlendi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.