Şölen bitti

19. Uluslar Arası Dede Korkut Kültür ve Sanat Şöleni sona erdi.

Şölen bitti

Bayburt Postası - 19. Uluslar Arası Dede Korkut Kültür ve Sanat Şöleni sona erdi. Bu yıl 19’uncu defa yapılan ve 5 gün boyunca süren panel, resim ve fotoğraf sergileri ile yerel ve ulusal sanatçıların sahne aldığı konserlerin ardından Aydıntepe Yaylası’nda son buldu.

Bayburt Valisi Hasan İpek, Bayburt Belediye Başkanı Hacı Ali Polat, İl Jandarma Komutanı ve Garnizon Komutanı Jandarma Albay Hacı Demirezen, Aydıntepe Kaymakamı Ahmet İhsan Çiğil, Demirözü Kaymakamı Haktan Gökçekuyu, Vali Yardımcısı Hakan Hakyemez, Aydıntepe Belediye Başkanı Orhan Eraslan, Bayburt Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Abdurrahman Polattimur, Ak Parti İl Başkanı Yusuf Elçi ile vatandaşların katıldığı yayla şenliği, Gürcistan Halk Dans Topluluğu’nun gösterisi ile başladı.

Bayburt ve Elazığ halk oyunları ekipleri ile Gümüşhane Hanede Dans Gurubu’nun folklor gösterileriyle devam eden programda, Bayburtlu sanatçılar Umut Güler, Kenan Koman ve Musa Küçük sahne aldı.

Şenlikte geleneksel Yayla Beyi seçimi de yapıldı. 19. Uluslararası Dede Korkut Kültür ve Sanat Şöleni’nin Yayla Beyi, geçtiğimiz yıl olduğumuz gibi Aydıntepe Belediye Başkanı Orhan Eraslan seçildi.

Programda bir konuşma yapan Başkan Polat, 5 gün süreyle devam eden şenliklerde Bayburtlu’yu mutlu etmeye çalıştıklarını söyledi. Başkan Polat, “Tek amacımız sizi mutlu etmek. Bayburt mutlu olsun, Aydıntepe mutlu olsun. Yaylada yaşayanlar, köyde yaşayanlar ve bu ülkede yaşayanların hepsi mutlu olsun. Tek amacımız, tek gayemiz budur. Mutluluğumuza vesile olan sanatçılarımıza teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Öte yandan Bayburt Belediye Başkanı Hacı Ali Polat programda bir sürpriz yaptı. İstek üzerine şenlikte sahne alan Başkan Polat, ‘Ela Gözlüm” türküsünü seslendirirken, performansı izleyicilerden alkış aldı.

Katılımcılara şölen hatırası olarak Bayburt Saat Kulesi biblosunun hediye edildiği programda, Aydıntepe Belediye Başkanı Orhan Eraslan'a yayla beyi asası Bayburt Belediye Başkanı Hacı Ali Polat tarafından teslim edildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.