“Serhan Asker ile Görkemli Hatıralar” Baksı Müzesi’nden izleyici ile buluştu

“Serhan Asker ile Görkemli Hatıralar” adlı program Baksı Müzesi’nde canlı olarak yayınlandı.

“Serhan Asker ile Görkemli Hatıralar” Baksı Müzesi’nden izleyici ile buluştu

Bayburt Postası - Halk TV’de yayınlanan “Serhan Asker ile Görkemli Hatıralar” programının durağı Baksı Müzesi oldu.

Programa, Baksı Müzesi Kurucusu Prof. Dr. Hüsamettin Koçan, CHP İstanbul Milletvekili Gökhan Zeybek, sanatçılar Cem Çelebi ve İklima Güngör katıldı.

Baksı Müzesi Kurucusu Koçan, müzenin kuruluşundan, uluslararası ödüllere uzanan hikâyesini anlattı. Baksı Müzesi’nin bu yılki etkinliklerinin birçoğunun ülkedeki yangınlar ve seller dolayısıyla ertelendiğini aktaran Koçan, müzenin geleceğe dair planlarının da sağlam temeller üzerinde şekillendiğini kaydetti.

Bayburt’un diğer tarihi mekânlarının da tanıtımının yapıldığı programda Bayburt Kalesi’nin önemi üzerinde duruldu. Bayburtlu Milletvekili Gökhan Zeybek, Bayburt’un Türkiye’deki Kaleli Şehirler içerisinde önemli bir yere sahip olduğunu söyledi. Prof. Koçan ise, son zamanda gerçekleşen kalenin görüntüsünü kesen binaların üst katlarının yıkılması girişiminin önemli olduğuna vurgu yaparak, Belediye Başkanı Hükmü Pekmezci’ye teşekkür etti.

Milletvekili Zeybek, Bayburt’un Dede Korkut ilişkisinden de bahsederek, Dede Korkut’un uluslararası bir şölen ile dünyaya duyurulmasını sağlayan eski Bayburt Valisi Ali Haydar Öner’i minnetle andı. Vali Öner, programda, Aslan Dağı Vilayet Ormanını Bayburt’a kazandırmasından dolayı da saygı ile anıldı ve Bayburt tarihinde ismi özlemle anılan Valilerden bir olduğu üzerinde duruldu.

Programda ayrıca Bayburtlu Zihni, Celâlî Baba, Ağlar Baba, Hicrani Baba gibi değerlerden de bahsedildi.

Baksı Müzesi’nin ortaya koyduğu Bayburt Halk Müziği kitabı ve cd’den de bahsedilen programda Remzi Çavuldak  ve Binali Selman anıldı. Remzi Çavuldak’ın birkaç eseri de sanatçılar Cem Çelebi ve İklima Güngör tarafından seslendirildi.

Saat 10.00’da başlayan program 3 saat boyunca devam etti.  
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.