Şehrin ‘çocuksu’ yüzü: Masal Park

Bayburt Belediyesi, bir ilki gerçekleştiriyor. Ülke genelinde birçok yerde belediyeler tarafından hizmete açılan ve çocuklar tarafından büyük bir ilgi gören Masal Park, Bayburt’ta da açılıyor.

Şehrin ‘çocuksu’ yüzü: Masal Park

Bayburt Postası - Bayburt Belediyesi, bir ilki gerçekleştiriyor. Ülke genelinde birçok yerde belediyeler tarafından hizmete açılan ve çocuklar tarafından büyük bir ilgi gören Masal Park, Bayburt’ta da açılıyor. Bayburt Belediyesi’nin SODES kapsamında yürüttüğü projelerden biri olan Masal Park çalışmaları devam ediyor.

‘Bir Varmış Daha Önce Hiç Yokmuş’ adlı SODES projesi kapsamında sadece çocuklara özel bir alan olarak hizmete açılacak olan Masal Park’ın, Bayburt’ta bir ilk olma özelliği taşıdığını söyleyen Bayburt Belediye Başkanı Hacı Ali Polat, çocuklara kendi dünyasına özgü bir sosyal alan oluşturduklarını açıkladı.

Başkan Polat, “Çocuklarımızın televizyonda görüp büyüklerinden dinledikleri halk ve masal kahramanlarını kendi hayal dünyalarından çıkarıp parka yerleştirmek için bir proje gerçekleştirdik. Bu vesileyle çocuklarımızın kendi hayal dünyalarında değil gerçek hayatta da görüp dokunabilecekleri somut kavramlar haline dönüştüren bu proje çocuklarımız için yeni ufuklara açılan bir pencere olacaktır.” dedi.

Yaklaşık 4 bin metrekarelik bir alan üzerine kurulan parkın, Yeni Şehir Parkı ve çalışmaları devam eden Şair Zihni Kent Ormanı’na yakın bir noktada bulunduğunu belirten Başkan Polat, “Yaklaşık 4 metre kadar tepeyi aşağı indirmek suretiyle hem burada daha geniş bir alan oluşturduk hem de Yeni Şehir Parkı’nın ve Kent Ormanı’nın daha net görülmesini sağlamış olduk.  Bu proje vesilesiyle de Masal Park’ta çocuklarımız gönüllerince eğlenirken aileleri de yapacağımız oturma bankları, kamelyalar ve spor aletleriyle burada istedikleri gibi vakit geçirebilecekler” dedi.

SODES kapsamında yapılan projenin maliyeti hakkında da bilgi veren Başkan Polat, projenin SODES tarafından belirlenen maliyetinin 136 bin TL olduğunu ve belediye tarafından 110 bin TL daha katkıda bulunarak toplamda 245 bin TL’ye mal edildiğini söyledi.

Keloğlan, Hacivat-Karagöz, Nasrettin Hoca, Semazen, Deli Dumrul, Boğaçhan, Alaaddin ve Sihirli Lambası, Şirinler, Pamuk Prenses, Yedi Cüceler, Temel Reis, Yunus Emre, Evliya Çelebi gibi Dünya ve Türk klasik masal kahramanlarının heykellerinin yer alacağını söyleyen Başkan Polat, ayrıca oyun alanları, yürüyüş parkurları, oyun evleri ve Anadolu kültürüne özgü tasvirlerin de bulunacağını ifade etti.

Diğer yandan çalışmaları devam eden parkın kısa bir süre sonra hizmete açılacağı belirtildi.

 

 

 

 

 

 

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.