Şaşkınlığın yerini şüphe aldı!

Baksı Müzesi ulusal basının dikkatini çekmeye devam ediyor.

Şaşkınlığın yerini şüphe aldı!

YORUM HABER - Baksı Müzesi ulusal basının dikkatini çekmeye devam ediyor. Ressam Prof. Hüsamettin Koçan önderliğinde kurulduğu ilk günden itibaren ulusal basın tarafından Bayburt'ta en çok takip edilen ve Türkiye'nin en etkili sanat merkezlerinden biri haline gelen Baksı Müzesi, hem adından söz ettiriyor, hem de ilginç ifadelerle sürekli bir şekilde gündeme geliyor. 

Bayraktar köyünün Çoruh vadisine bakan bir tepe üzerinde 2000 yılında filizlendikten sonra kısa sürede ünü Bayburt sınırlarını aşan ve ülke genelinde büyük bir ilgi gören bu sıradışı müze ile ilgili şaşkınlığını hâlâ üzerinden atamayan ulusal basın, hitap ettiği geniş kitleleri de aynı şekilde şaşırtmaya devam ediyor!

Daha önce kurulma aşamasında, “Uçuk bir hayal” şeklindeki benzer ifadelerle, müzenin bulunduğu bölgeye kurulmasının imkânsızlığı gündeme gelirken, kurulduktan sonra ise “Ütopyaydı, gerçek oldu” şeklinde yansıtılan Baksı Müzesi, zaman zaman da “Köy halkı, Rusya’yı gözetleme üssü zannetti” gibi ilginç haber başlıklarıyla da gündeme konu oldu. 

Baksı’yı takip eden basın, hâlâ niye şaşkın?

Müze ile ilgili birçok ünlü yazar başta olmak üzere, ulusal basın tarafından gündeme getirilen bu benzeri ifadelere ve benzetmelere her geçen gün bir yenisi daha ekleniyor. 

Bayburt gibi sürekli göç veren bir kentte bile olsa, müzenin Anadolu’nun bir sanat kalesi olacağını sürekli dile getiren Prof. Hüsamettin Koçan ise, tüm bu şaşkın ve şüpheli bakışlara karşın, ilk günkü gibi heyecanını koruyor. Açıklamalarında Bayburt’un müze turizmini diğer turizm alanlarıyla birlikte tamamlayacak bir potansiyele sahip olduğunu belirtse de, bu ulusal basının pek ilgisini çekmiyor! 

Köyde 10 milyon dolarlık müze!

Baksı Müzesi, ulusal basındaki tüm bu şaşkın ve şüpheli bakışlara karşı, Bayburt ile birlikte tanıtımını ‘tek başına’ yapmaya devam ediyor…Her yıl düzenlenen etkinliklerle Türkiye’nin gündemine oturarak, tüm sanatseverlerin dikkatini çeken ve doğal olarak ulusal ve yerel olmak üzere birçok basın mensubunun da takip ettiği bir yer olan Baksı Müzesi, son olarak “47 haneli bir köye 10 milyon dolarlık müze” şeklinde lanse edildi.

Geçmişte, Prof. Hüsamettin Koçan’ı hayalperest, yaptıklarını ise hayal olarak niteleyenleri her geçen gün yanılgıya düşüren Baksı Müzesi’nin şimdi ise bulunduğu bölgeye kıyasla değeri ve nasıl ayakta durduğu merak ediliyor!

Gazeteci Burcu Aldinç’in "47 hanelik bir köyde 10 milyon dolarlık yatırım risk değil mi?" ve “Müze sermayeyi nereden buluyor” sorusuna cevap aradığı haber, Sabah Gazetesi’nde yayımlandı…

İşte o haber… "47 haneli bir köye 10 milyon dolarlık müze!"

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.