Prof. Koçan: "Baksı bir gönüllülük merkezidir"

Baksı Müzesi Kurucusu Prof. Dr. Hüsamettin Koçan, Jülide Ateş'in yönettiği The Stay Bosphorus’ta gerçekleşen söyleşiye katıldı. 

Prof. Koçan: "Baksı bir gönüllülük merkezidir"

Bayburt Postası - Prof. Koçan, Türkiye’de sanat anlayışının tarihi, algısı ve gelişimi hakkında bilgiler aktardı.

Mimari tasarımı, yapısı ve sosyal boyutuyla, içinde konumlandığı doğa ve coğrafyanın bir parçası olan Baksı Müzesi’nin hikayesini anlatan Koçan, “İnsanların kalbine kulağımızı dayadık, ihtiyaçlarını, kaybettiklerini ve isteklerini göz önünde bulundurarak filizlenen Baksı bir gönüllük merkezidir” dedi. 

Prof. Dr. Hüsamettin Koçan zaman zaman anılarıyla süslediği konuşmasında, “Bir konferansta bir öğrencim bana kaç yaşında olduğumu sormuştu ve ona ben ‘insanoğlunun öyküsünü öğrenebildiğim kadar eskiden doğdum ve yaptıklarım unutuluncaya kadar da yaşayacağım’ demiştim. İnsana ve uygarlığa da böyle bakıyorum. İnsan böyle baktığı andan itibaren günü birlik yaşantıdan kurtarılmış oluyor.” sözleriyle izleyenlere ilham verdi.

“Ben feodal bir aileden geliyorum ve bu bölgenin pozitif taraflarından etkilendim. Çok masal dinledim. Masalların aslında bir ideolojisi vardır; insanları başkaları için kendilerini adanması konusunda yüreklendirir ve bir hayal gücü verir. Kahramanlar hiç yılmaz’’ diyen Koçan, Baskı Müzesi’nin de bir adanmışlık meselesi olduğunu belirtti.

The Stay Bosphorus’ta gerçekleşen söyleşiye; Prof. Koçan'ın yanı sıra BASE & Kolekta Kurucu Ortağı Ali Kerem Bilge, Dijital Sanat Küratörü Esra Özkan, GAIA&GINO Kurucu ve Kreatif Direktörü Gaye Çevikel katıldı. 


 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
mihriban akbaş 2 yıl önce

bayburtta mükemmel bir sanat abidesi.,bayburt haho-saruhan köyü kale altında
100 tonluk yuvarlak "ali taşı"havada duruyor sanki.!!!