Mikail Türk'ün eseri Baksı Müzesi'nde

Mental Retardasyon ve Disleksi rahatsızlığı olan Mikail Türk’ün eserleri Avrupa Konseyi Müze Ödüllü Baksı Müzesi’nde…

Mikail Türk'ün eseri Baksı Müzesi'nde
Bayburt Postası - Baksı Müzesi'nin kurucusu Prof. Dr. Hüsamettin Koçan, Bayburt Aras Edaş’ın Direkçisi Mikail Türk'ü Baksı Müzesi’nde ağırladı.

Yaptığı çalışmalarla herkes tarafından hayranlık uyandıran yüzde 50 Mental Retardasyon ve Disleksi rahatsızlığı olan Mikail Türk'ün gördüğü yüksek gerilim hatlarını hafızasına kaydederek bire bir aynısını çizmesi, çizmeyle yetinmeyip atık materyallerden maketlerini yaparak tasarladığı eserleri Prof. Dr. Koçan’ın da dikkatini çekti. 

Türk’ü ağırlayan ve müzeyi gezdiren Prof. Koçan, “Bu çocuklar özel çocuklar. Derin duyguları, özel yetenekleri olan bu çocuklar toplum tarafından sahip çıkılıp özel kılınmalılar. Bunlar bizim şehrimizin çocukları, bunlar bizim çocuklarımız” dedi. 
 
Mikail Türk'ün yaptığı çalışmaları büyük bir hayranlıkla ziyaretçilerine bahsettiğini ve çalışmalarını müzesinde özel bir bölümde sergileyebileceğini söyleyen Koçan, atölyesinde birlikte bir çalışma yapacaklarını ifade etti. 
 
12 Temmuz Çarşamba günü “Ayağımdaki Diken” konulu sergisine Mikail Türk’ü davet eden Koçan, sergisi ile aynı konuda olan yeni imzalı kitabını hediye ederek Mikail Türk'ün müze için yaptığı direk çalışmasını kabul etti. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.