Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan Kenan Yavuz Etnografya Müzesi'ne ziyaret

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan, Kenan Yavuz Etnografya Müzesi'ni ziyaret etti.

Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan Kenan Yavuz Etnografya Müzesi'ne ziyaret

Bayburt Postası - 2021 yılında Avrupa Müze Ödülü'nü Bayburt'a taşıyan Kenan Yavuz Etnografya Müzesi'ni beraberindeki heyetle ziyaret eden Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan, müzenin her türlü övgüyü hak eden bir güzellikte olduğunu belirtti. 

Nadir Alparslan, müze hatıra defterine yazdığı yazıda, "Bu muhteşem eseri Bayburt'umuza ve ülkemize kazandırdığınız için şükranlarımı sunarım.Tarih ve kültür yolculuğuna çıktığımız bu müze her türlü övgüye değer. Bakanlığımızın takdiri ötesinde almış olduğu ödüller ile bunu tescillemiştir. Müze Kurucusu Kenan Yavuz ve ailesine, müzeye destek olan herkese çok teşekkür ediyor ve bakanlık olarak her türlü destek ile yanlarında olduğumuzu belirtmek isterim. Tebrik ediyor ve dünyaya mal olan bu örnek müzenin, hizmetkârı olduğumuz kadim kültürümüzün taşıyıcı kolonlarından biri
olacağına inanıyorum” ifadelerine yer verdi.

Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürü Gökhan Yazgı ve beraberindeki heyetle müzeyi ziyaret eden Bakan Yardımcısı Alpaslan'ı, müzenin kurucusu Kenan Yavuz, davul-zurna eşliğinde coşkulu bişr şekilde karşıladı.  

Ziyarette Bayburt Valisi Cüneyt Epçim, Bayburt Milletvekili Fetani Battal, Bayburt Belediye Başkanı Hükmü Pekmezci, Bayburt İl Genel Meclisi Başkanı Bülent Yardımcı ve AK Parti Bayburt İl Başkanı Hacı Ali Polat da yer aldı.  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.