Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü'nden Bayburt çıkarması

Bayburt’un tarihi dokusunun ortaya çıkarılması ve tarihi milattan önce 3000'li yıllara dayanan Bayburt Kalesi’nin restorasyonu için harekete geçildi.

Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü'nden Bayburt çıkarması
Bayburt Postası - Bayburt’un tarihi dokusunun ortaya çıkarılması ve tarihi milattan önce 3000'li yıllara dayanan Bayburt Kalesi’nin restorasyonu için harekete geçildi.

Bayburt’un tarihi ve kültürel değerlerinin ön plana çıkarılarak kültür turizmine katkı sunması ve gelecek nesillere miras bırakılması amacıyla gerekli incelemelerin yapılması için Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü’nden oluşan heyet, Bayburt’a çıkarma yaptı.

Bu bağlamda Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü Koruma Kurulu Kurullar Daire Başkanı Emel Ateş, Restorasyon Daire Başkanı Bahadır Sabah, Erzurum Röleve ve Anıtlar Müdürü Suat Bakır ile Erzurum Kültür Varlıkları Koruma Kurulu Müdürü Melek Yıldırım alanlarında uzman bir heyetle, çeşitli incelemelerde bulunmak üzere Bayburt’a geldiler. Heyet programları çerçevesinde Bayburt Belediyesi’ni de ziyaret etti.

Bayburt protokolü ile toplantı yapıldı

Belediye ziyareti sırasında Bayburt Valisi İsmail Ustaoğlu, Milletvekili Şahap Kavcıoğlu ve Belediye Başkanı Mete Memiş’in katılımlarıyla bir de toplantı gerçekleştirildi. Toplantıda Bayburt’un tarihi dokusunu ortaya çıkaracak projeler hakkında fikir alışverişinde bulunuldu. Heyet daha sonra Milletvekili Kavcıoğlu ve Başkan Memiş ile birlikte tarihi geçmişi olan sokaklar ve Bayburt Kalesi’nde incelemelerde bulundu.

Başta Ulu Camii ve çevresinden gezmeye başlayan Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü heyeti, Selçuklu eseri olan Taşhan (Bedesten) ve etrafındaki işyerlerini de inceledi. Semerciler Caddesi, Unutulmaz Caddesi, Yıldız Garajı, Kasaplar Çarşısı vb. tarihi dokusu bulunan cadde ve sokakları tek tek gezen heyete Milletvekili Kavcıoğlu ve Başkan Memiş tarafından gezilen yerler ile ilgili bilgi verildi. Aldıkları bilgileri bir bir not eden ve tetkik ettikleri yerleri fotoğraflayan heyet son olarak Bayburt Kalesi’ne hareket etti. 5 bin yıllık geçmişi olan Bayburt Kalesi’ni Milletvekili ve Belediye Başkanı ile gezen inceleme heyeti, gerekli çalışmaları gerçekleştirmek üzere Bayburt’tan ayrıldı.  



Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ak Kurt 7 yıl önce

Bayburt belediyesine devredilen bayburt kalesini istemeyip kültür müdürlüğüne devreden mete memiş şimdi hangi yüzle kaleye sahip çıkıyor.

Avatar
Hemşeri 7 yıl önce

Şahap Kavcıoğlu el atarsa sonuca varılır yoksa belediye sadece saat kuleden bakar durur

Avatar
mehmet 7 yıl önce

evet, Bayburt kültür müdürlüğünün ismi olmaması dolayısyle bende huzursuz oldum ve vicdanen su cümleleri yazma gereği duydum. kıymetli okuyucular Bayburt kalesi yıllarca belediyenin elinde kaldı ve çirkin görüntü ve atıl durumda olduğunu biliyoruz. ancak iki yıldır samimi olarak Bayburt için çalışan İl Kültür ve Turizm Müdürü Bekir Kurtoğlu nun neden ismi yok merak ediyorum. demekki bu memleket için çalışanın yeri yok olduğuna kanaat getirdim. Syn Vekilim Şahap beye ilgilerinden dolayı tekkür eder. artık Bayburt için gerçekten çalışanların görülmesini canı gönülden isterim. Saygılarımla

Avatar
rambo yağız 7 yıl önce

Yav boş verin hepsi palavra şimdi oy zamanı ondan bu çabalar aha yaz tatili geliyor hiç yol yapımından haber yol onları bırakıp yol yapsınlar yol izne geleceklere yazık orda yaşayan onsanı kandıeıyorlar oylama bitsin 2019 seçimine ne kaldı derler uyan vatandaşım uyan yazık ya acıyom bu insanları yol yol değil şehir mahvolmuş onlar yalanda kale tamir ediyorlar hahaha gülesim yok ama güleyim bariiiii

Misafir Avatar
BAYBURT GERÇEKLERİ 7 yıl önce @rambo yağız

KARDEŞİM SENİ TAKİP EDİYORUM ÇOK İSABETLİ YORUMLARIN VAR BRAVO MÜCADELEYİ BIRAKMA BU GERÇEKLERİ HEP DİLE GETİR ASLINDA İNSANLAR DA BİLİYOR BUNLARIN HEP PALAVRA OLDUĞUNU BAYBURT BİLİNÇLİ BİR ŞEKİLDE KALİTELİ ADAMLARIN ELİNE VERİLMİYOR BEN BUNU ANLADIM BELEDİYE BAŞKANLIĞINA BİR ÖĞRETMEN VERİLİYOR BU SAÇMA SAPAN BİR ŞEY BAYBURTUN YÖNETİCİLERİ HEP PARTİCİ ASLA AMA ASLA BAYBURTLA ALAKALARI YOK KOBAL BAYBURTLU BİLE DEĞİL BİRAZ KAVCIOĞLU BİRŞEYLERİ DİLE GETİRDİ ONU DA SUSTURDULAR MAALESEF BAYBURTA İÇERDEN İHANET EDİLİYOR YANİ BAYBURT AYAĞINDAKİ PRANGALARI KOPARIRSA İLERLER BUNDAN DOLAYI DA PROBLEMLİ İNSANLARI KOYUYORLAR BAYBURTUN BAŞINA SANKİ KASITLI OLARAK BAYBURT BAYBURT İLERLEMESİN İSTENİYOR AMA BİZİM İNSANIMIZ DA BU ADAMLARA DESTEK VERİYOR BUNU DEĞİŞTİREBİLSEK ÇOK ŞEYLER DEĞİŞECEK BEN İNANIYORUM AMA YİNE DE MÜCADELEYİ BIRAKMA BİR GÜN DAHA GÜZEL BİR BAYBURT HEPSİNE İNAT OLACAKTIR

Beğenmedim! (0)
Avatar
Bayburt 7 yıl önce

Haklısın kardeş daha önce kaleyi elinin tersiyle itip sahip çıkmayan belediye şimdi neyin hesabında Allah razı olsun kültür müdürlüğünden ve şahap bey ve başkanımızdan 3 yılda kültür varlıklarımız gün yüzüne çıkaranlardanım.

Avatar
rambo yağız 7 yıl önce

Kaleyi birakıp yürüdüğu yollara baksıñlar

Avatar
Bayburlu Salih 7 yıl önce

Uzun yıllardır Bayburtun tarihi dokusunun gün yüzüne çıkarılması konusu hep gündemi sıcak tutuyor, fakat yeterli hareketlilik yok,Ulu camii ve etrafı, kırk çeşmeler ve etrafı açılıp kırk çeşmelere gelen suyun yatağının kirli sulardan arınması ve eski haline kavuşması, Ulu camiiden itibaren eski zahire pazarına doğru alanı, daha sonra aşağıya doğru taşhan istikametine yer altı na otopark, üzerinede cami önünden itibaren güzel bir peyzaj ile eski obayı andıran çift katlı bir kahvehane v.s
Taşhan ve etrafı, yıldız garajı ve etrafı, saatkule gün yüzüne çıkarılıp iyi bir miras geleceğe hediye edilir.
Ha ayrıca bu çalışma sonucu mağdur olacak esnaf ve mülk sahiplerininde Bayruttan göçmelerini önleyecek projeler geliştirmek lazım;
Eski Selçuklu,Osmanlı mimarisini yansıtan çarşılar ve yine aynı mimariyi andıran ve içinde sosyal tesisler aynı mimariyi yansıtan konutlar olabilir.

Avatar
Adem keskin 7 yıl önce

Bu calışmaları takdirle karşılıyoruz ancak 2 yıldır bayburt için proje üreten, kaleye tertemiz bakan, turistler getiren kültür müdürlüğü 'nün ismi bile burda geçmiyor. Syn vekilimize bu calışmaları yerinde incelediği için teşekkür ederiz ancak.