Kızıltuğ’a bir ödül daha

Bayburt Postası- Müzisyen ve yazar Fırat Kızıltuğ’a bir ödül daha. Geçtiğimiz Ocak ayında Bayburt Bilim Eğitim ve Kültür Derneği (BEKDER) tarafından Onur Ödülü’ne layık görülen müzisyen ve yazar Fırat Kızıltuğ, bu defa Edebiyat Sanat ve Kültür Araştırmaları Derneği (ESKADER) tarafından ödüle layık görüldü. Kültür ve sanat dünyasından birçok ünlü ismin ödül aldığı 2011 ESKADER Ödülleri’nde müzik dalında ödüle layık görülen Kızıltuğ, ödülünü 21 Nisan’da alacak.

Kızıltuğ’a bir ödül daha

Kültür ve sanat dünyasından birçok ünlü ismin ödül aldığı 2011 ESKADER Ödülleri’nde müzik dalında ödüle layık görülen Kızıltuğ, ödülünü 21 Nisan’da alacak…Bayburt Postası- Müzisyen ve yazar Fırat Kızıltuğ’a bir ödül daha. Geçtiğimiz Ocak ayında Bayburt Bilim Eğitim ve Kültür Derneği (BEKDER) tarafından Onur Ödülü’ne layık görülen müzisyen ve yazar Fırat Kızıltuğ, bu defa Edebiyat Sanat ve Kültür Araştırmaları Derneği (ESKADER) tarafından ödüle layık görüldü. Kültür ve sanat dünyasından birçok ünlü ismin ödül aldığı 2011 ESKADER Ödülleri’nde müzik dalında ödüle layık görülen Kızıltuğ, ödülünü 21 Nisan’da alacak.

Bu yıl dördüncüsü gerçekleşen ESKADER Ödülleri açıklandı. Kültür ve sanat dalında ünlü isimlerin ödüllendirildiği ESKADER Ödülleri her yıl olduğu gibi yine Nisan ayında yapılacak.

Ödüllerle ilgili açıklamayı, ESKADER Başkanı Mehmet Nuri Yardım yaptı. Çemberlitaş’taki Basın Müzesi’nde düzenlenen basın toplantısında konuşan Yardım, 2008’den beri yapılan ödüllendirmelerin kültür ve sanat dünyasını canlı tutmak amacıyla gerçekleştirildiğini belirtti.

28 dalda 31 kişi ve kuruma ödül verdiklerini söyleyen ESKADER Başkanı Yardım, “Bu ödüllendirme ile hem kültür sanat dünyamıza emeği geçmiş olan ustaları hatırlayıp kendilerine şükran borcumuzu sunmak, hem de yeni ürün veren genç edebiyatçıları ve sanatçıları teşvik etmek istiyoruz. Bu arada yıllardan beri kültür sanat dünyamıza ciddi katkı sağlayan kurumları da unutmak istemiyoruz.” dedi.

Ödüllerin 500 dernek üyesi tarafından teklif edildiğini, dernek yönetimi olarak da bir çok kültür sanat adamına müracaat edilerek tavsiyelerinin alındığını kaydeden Yardım, konuşmasını şöyle tamamladı:

“Daha önceki üç yıl boyunca yaptığımız değerlendirmeler çok beğenilmişti. Umarız ki, 2011 yılı için açıkladığımız bu ödüller de takdir görür. Ödül törenimizi her zaman olduğu gibi Nisan 2011’de gerçekleştireceğiz. Ödül kazananları tebrik ediyoruz. Kültür sanat dünyamıza hayırlı uğurlu olsun.”

2011 ESKADER Ödülleri’nde Prof. Dr. Nevzat Atlığ “Özel Ödül”e lâyık görülürken, Cahide Keskiner, Niyazi Sayın ve Üstün İnanç “Üstün Hizmet Ödülleri” ile mükâfatlandırıldılar. Tiyatroda Turan Oflazoğlu, müzikte Fırat Kızıltuğ, kurumda Çocuk Vakfı, kitap ayıncılığında ise Dergâh Yayınları’na ödül verildi. Türk Edebiyatı Dergisi yılın en başarılı dergisi olarak kabul edildi. Ayşe Kulin, Gülten Dayıoğlu, Bedir Acar, Leylâ İpekçi, İnci Enginün, Zeynep Kerman, Nuray Yılmaz, Müjgan Cunbur, Sevinç Çokum, Uğur Derman ve Mustafa Armağan da ödüllendirilenler arasında. Sinemada “Bir zamanlar Anadolu’da” ise, en çok beğenilen film oldu.
 
2011 ESKADER Ödülleri
 
Araştırma: Eski İstanbul Kahvehaneleri (Cem Sökmen, Ötüken Neşriyat)
Basın: Bedir Acar (Star Gazetesi Kültür Sanat Yönetmeni)
Biyografi: Peyami Bey (Nevzat Kösoğlu, Ötüken Neşriyat)
Çocuk Edebiyatı: Gülten Dayıoğlu (Çocuklar için yazdığı bütün kitaplarıyla)
Çocuk Yayıncılığı: Damla Yayınları
Deneme: Gecenin İkinci Rüyası (Leyla İpekçi, Timaş Yayınları)
Dergi: Türk Edebiyatı Dergisi (Yayın Yönetmeni: Beşir Ayvazoğlu)
Edebiyat Tarihi: Yeni Türk Edebiyatı Metinleri (5 cilt) İnci Enginün-
Zeynep Kerman (Dergah Yayınları)
Gezi: “Gezelim Görelim” televizyon programı. Hazırlayıp sunan:
Nuray Yılmaz TRT
Hâtıra: Hayat-Hüzün- (Dürbünümde Kırk Sene)- Ayşe Kulin
(Everest Yayınları)
Hikâye: Asla Pes Etme (Mukadder Gemici, Dergâh Yayınları)
İnceleme: Osmanlı Dönemi Türk Kadın Şairleri- Müjgan Cunbur, Türk Kadınları
Kültür Derneği Genel Merkezi Yayınları)
Karikatür: Sayha (Hasan Aycın, İz Yayıncılık)
Klâsik Türk Sanatları: Ömrümün Bereketi (Uğur Derman, Kubbealtı Neşriyatı)
Kitap Yayıncılığı (özel): Dergâh Yayınları
Kitap Yayıncılığı (kamu): Zeytinburnu Belediyesi Kültür Yayınları
Kurum: Çocuk Vakfı (Başkanı: Mustafa Ruhi Şirin)
Mektup: Firaklı Nağmeler (Mehmet Âkif’in Kızına Mektupları)
(Timaş Yayınları, Hazırlayan: Ömer Hakan Özalp)
Müzik: Fırat Kızıltuğ (Türk müziğine katkılarıyla)
Roman: Lâcivert Taş (Sevinç Çokum, Kapı Yayınları)
Sinema: Bir Zamanlar Anadolu’da (Yönetmen: Nuri Bilge Ceylan)
Şiir: Kesik Dil (İbrahim Gökburun, Profil Yayınları)
Tarih: Gerçek Tarihin Peşinde (Mustafa Armağan, Timaş Yayınları)
Televizyon Programı  : “Bizden Nağmeler” (Adnan Çoban, Kanal 24)
Tercüme: Medeniyetler Diyaloğu (Roger Garaudy’den tercüme: Cemal Aydın,
Türk Edebiyatı Vakfı Yayınları)
Tiyatro: Turan Oflazoğlu (Türk tiyatrosuna katkılarıyla)
Üstün Hizmet Ödülleri: Cahide Keskiner, Niyazi Sayın, Üstün İnanç
Özel Ödül: Nevzat Atlığ.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.