Kırşehir kültürü kayıt altına alınıyor

Kırşehir Kent Konseyi, merkez, ilçe ve köylerde görüşülen 50 kişinin yaşadıkları ve bildiklerini kayıt altına alıyor.Kent Konseyi Başkanı Tahsin Üçgül, sosyal, kültürel ve ekonomik anlamdaki bilinen sözlü kültürün kayıt altına...

Kırşehir kültürü kayıt altına alınıyor
Kırşehir Kent Konseyi, merkez, ilçe ve köylerde görüşülen 50 kişinin yaşadıkları ve bildiklerini kayıt altına alıyor.

Kent Konseyi Başkanı Tahsin Üçgül, sosyal, kültürel ve ekonomik anlamdaki bilinen sözlü kültürün kayıt altına alınmasının hedeflendiğini belirtti. Şu ana kadar 50 yaşlı ile konuşulduğunu belirten Üçgül, şöyle konuştu: "Vatandaşlarımızla birebir görüşülerek bildikleri ve söyledikleri kayıt altına alındı. Görüşme yapılanlar arasında 100 yaşında olanlar da var. Tespit edilen 70 yaş üzerindeki başka kişilerle de görüşmeler devam edecek. Bu çalışmanın sonunda, sözlü olarak anlatılan tarih kayıt altına alınmış olacak. İyi ki bu çalışmayı başlatmışız. Bizim görüşmemizden sonra 3-4 yaşlımız vefat etti. Bunlardan bir tanesi de eski Kırşehir Milletvekili Hayri Çopuroğlu'dur. Onunla da sosyal, kültürel ve siyaset tarihi üzerine görüşme yapılmıştı. Kamera kayıtlarının yazılı diline aktarılacağını, kitap olarak basıldıktan sonra ilgili yerlere dağıtılacak."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.