Kenan Yavuz Kültür Evi, Karadeniz gazetecilerini ağırladı

Bayburt Gazeteciler Cemiyetinin misafiri olarak Bayburt’a gelen 50'ye yakın gazeteci Kenan Yavuz Kültür Evi’ni gezdi.

Kenan Yavuz Kültür Evi, Karadeniz gazetecilerini ağırladı
Bayburt Postası - İş adamı Kenan Yavuz'un doğduğu coğrafyaya bir armağanı olarak Beşpınar'da yükselen ve Bayburt’a önemli bir değer katan Kenan Yavuz Kültür Evi bölge gazetecilerini ağırladı.

Kenan Yavuz Kültür Evi Vakfı gönüllüsü Mete Emir’in verdiği bilgiler eşliğinde yapıları ve sergilenen eserleri inceleyen gazeteciler, bol bol hatıra fotoğrafı çektirdiler.

Emir, Kenan Yavuz Kültür Evi’nin oluşum aşamasından bahsederek, “Burayı, bir Bayburt sevdalısının doğduğu topraklara gösterdiği vefa örneği olarak nitelendirebilirsiniz. Günümüzde kaybolmaya yüz tutan bir çok eser burada sergilenmektedir. Özellikle insanoğlunun son yüzyılda geçirdiği evreleri müzede sergilenen eserlerde ve aslının aynısı olarak inşa edilen yapılarda bulabilirsiniz. Bu anlamda toplumsal hafızaya ışık tutmaktadır” dedi.

Bayburt Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Yaşar Yıldız ise, iş adamı Kenan Yavuz’un görev yaptığı bütün yerlerde Bayburt’a ve Bayburtlu’ya verdiği değerle tanındığını kaydetti. Yıldız, Bayburt’a kültür evi kazandıran Kenan Yavuz’a teşekkür ederek, Bayburt’a bugüne kadar yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür etti.



KGF Başkanı Erişen: “Övgüye değer bir eser”

Karadeniz Gazeteciler Federasyonu Başkanı Erdoğan Erişen ise, “Beşpınar’da hayat bulan Kenan Yavuz Kültür Evi’nin övgüye değer bir eser olduğunu kaydederek, “İş adamı Kenan Yavuz’a Bayburt adına teşekkür ediyorum. Gerçekten çok kıymetli, geleceğe armağan edilen ölümsüz bir eser ortaya koyulmuş. İlgiyle gezdik ve hafızalarımızdan silinmeye yüz tutmuş birçok eşya ile karşılaştık. Gelecek nesillerin de bunları bilmesi ve ecdadının hangi aşamalardan bu noktalara geldiğini görmesi açısından çok önemli” diye konuştu.



Gazeteci grup, Uluslar arası Dede Korkut Kültür Sanat Şölenleri’nde açılacak olan ‘Bayburt Taşı ve Çini’ sergisine hazırlanan alanda Tarihi Mostar Köprüsü’nü de inşa eden taş ustası Ömer Kırmızı ile bir süre sohbet etti.

Gezide gazetecilere Kenan Yavuz Kültür Evi’nin bugüne kadar ev sahipliği yaptığı etkinlikler ile kültür evinin hikayesinin yer aldığı broşürler verildi. Ziyaret çeşitli ikramlar ile son buldu.



Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.