Kenan Yavuz Etnografya Müzesi, 30 bin ziyaretçi ağırladı

2021 yılını Avrupa Müze Ödülü ile taçlandıran Kenan Yavuz Etnografya Müzesi, yaz sezonunda 30 bin ziyaretçi ağırladı.   

Kenan Yavuz Etnografya Müzesi, 30 bin ziyaretçi ağırladı

Bayburt Postası - Bayburt'un Beşpınar köyünde 8 bin metrekare üzerine kurulu olan Kenan Yavuz Etnografya Müzesi, bu yıl ziyaretçi akınına uğradı. Değişmemesi gereken güzellikleri yaşatmak, toplumsal hafızayı nekşetmek, kültürel zenginlikleri geleceğe taşımak gibi hedeflerle kurulan müze, bölgenin dokusu ve mimari yapısı ile ilgi odağı oldu. 

Köy Evi, Su Değirmeni, Bezir Yağı Değirmeni, Anfi Tiyatro ve Açık Hava Sineması, Köy Meydanı, Dede Korkut Türk Kimliği Kütüphanesi, Mescit, Tandırlık, Daimi Çinimaçin Sergi Alanı, Kapalı Sergi Salonları, Açık Sergi Alanları, Salıncak, Bayburt Güvercin Kuşu Evi, Aşhane, Gecekondu, Konak ve Loru Han'dan oluşan müze 30 bin ziyaretçi aldı. 

2021 yaz sezonunda müzede Tırpan ile Ot Biçme Şenliği, Tandır Şenliği, Harman Şenliği, Kem Eğirme Şenliği gibi etkinlikler yapıldı. Müzenin konaklama eksiğini gideren ve Selçuklu Mimarisi ile yapılan Loru Han ise yaz boyunca konaklama ve restorant anlamında doluluk yaşarken, önemli bir etkinliğe de ev sahipliği yaptı. Devlet Sanatçısı Gülsin Onay'ın piyano dinletisi Bayburt'un yaz akşamlarına özel bir renk katan etkinlik oldu. 

   

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.