Ehram dünya pazarına taşınıyor

El sanatları öğretmeni Hülya Saltuklu tarafından hazırlanan ve KUDAKA tarafından kabul edilen “Dünya Turizmi Ehramla Tanışıyor” adlı proje kapsamında Erzurum’un yöresel kıyafeti ehram, uluslararası turizm fuarlarında tanıtılacak.

Ehram dünya pazarına taşınıyor
Bayburt Postası - El sanatları öğretmeni Hülya Saltuklu tarafından hazırlanan ve KUDAKA tarafından kabul edilen  “Dünya Turizmi Ehramla Tanışıyor” adlı proje kapsamında Erzurum’un yöresel kıyafeti ehram, uluslararası turizm fuarlarında tanıtılacak.

El sanatları öğretmeni Hülya Saltuklu’nun projesi “Dünya Turizmi Ehramla Tanışıyor” (DÜDEF), Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı  (KUDAKA) tarafından kabul edildi. 150 bin maliyetli proje kapsamında kentin yöresel unsuru olan ehram, dünya pazarında  tanıtılacak.

Aziziye Belediyesi Turistik Eşya Üretim Atölyesi’nde ehramın tanıtımı için yoğun çaba harcayan Saltuklu, sonunda amacına ulaştı. Ehramdan atkı, ayıraç, giysi, maskot, biblo, küpe ve süs eşyası yapan Saltuklu, proje kapsamında dünya genelinde açılacak olan kültür ve turizm fuarlarında ehramla Türkiye ve Erzurum’u tanıtacak. El sanatları öğretmeni Hülya Saltuklu, projesinin kabul edilmesinin kendisini çok mutlu ettiğini söyledi. Saltuklu, “Projemizin temel amacı ehram vasıtasıyla Erzurum’u tanıtmaktır. Proje kapsamında Erzurum’un tarihi figürlerini ehram üzerinde işleyeceğiz. Kentin tarihi ve görsel unsurlarını ehramlara işleyerek kültür ve turizm fuarlarında şehrimizi tüm dünyaya ve Avrupa’ya tanıtacağız. Proje kapsamında kentte, diğer şehirlerde ve yurt dışında sergilerde açacağız. Ürettiğimiz ürünlerle uluslararası fuarlara katılacağız” dedi.

Ehram üzerinde Kremlin Sarayı

DÜDEF Proje Koordinatörü Hülya Saltuklu, Moskova’da açacağı sergide Erzurum’u anlatacağını Rusya’nın önemli değerlerini ehrama işleyeceğini bildirdi. Saltuklu, “Kremlin Sarayı’nın bulunduğu Rus kentinin merkezindeki yapıların bazılarını ehrama işleyeceğim. Moskova’daki Kremlin Sarayı, devrim öncesinde Rus çarlarının ikametgahıydı. Bu önemli yapıyı Erzurum’un geleneksel turizm unsuru ehrama taşıyarak iki ülke arasında var olan kültür ve turizm diyaloğuna katkıda bulunacağım” diye konuştu.

“Tarihi ehramla anlatacağız”

Ehram vasıtasıyla ülkelerin tarihlerini resmedeceklerini belirten el sanatları öğretmeni Saltuklu, “Ehram üzerine ülkelerin tarihi birikimlerini resmedeceğiz. Önemli kültür unsurlarını tek tek işleyeceğiz. Böylelikle Erzurum’un simgesi olan ehram Avrupalıların evlerinde ve iş yerlerinde bir aksesuar olarak dikkat çekecek. Böylelikle kültür ve turizm unsurlarını kullanarak güzel yurdumuz Türkiye ve Dadaşlar diyarını tanıtacağız. Ehramı dünyaya anlatacağız” şeklinde konuştu.

Haber: Cengiz Durular / Pusula Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
A. Mehdi Mirzalioğlu, İst. 10 yıl önce

Sn Koçan hocamız, 3 kamyon çelik saç ile sanat dünyasını 3 kıtaya tanıttı, tebrik ederiz. 10 yıl mazisi var... Şimdi ise 5 bin yıllık tarihi bayburt kalesi tanıtılamıyor, yetkililere sormak lazım, NEDEN?