Dünyanın tanıdığı Baksılı!

Dünyanın tanıdığı en ünlü modacılardan biri, Bayburt’ta da Baksı köyünün fahri hemşehrisi olarak tanınıyor.

Dünyanın tanıdığı Baksılı!

Bayburt Postası - Dünyanın  tanıdığı en ünlü modacılardan biri, Bayburt’ta da Baksı köyünün fahri hemşehrisi olarak tanınıyor. Sıra dışı koleksiyonlarıyla moda trendlerini değiştiren ve tasarımları dünya çapında ünlü isimlerin tercihi haline gelen dünyaca ünlü modacı Özlem Süer, Bayburt’ta da artık bir Baksılı olarak kabul ediliyor.

Uzun yıllar süren uğraşların ardından 2009 yılında gerçekleştirilen resmi açılışıyla sanat dünyasındaki dikkatlerin bir anda yöneldiği Baksı Müzesi macerasına katılan ünlü isimlerden biri olan Özlem Süer, deneyimli tasarımcı kimliğiyle müzenin en büyük destekçilerinden biri oldu.  Okuldan profesörü olan Hüsamettin Koçan ile yeniden yolları kesişen ünlü modacı, son yıllarda Baksı Kültür Sanat Vakfı için ehram kumaşından hazırladığı tasarımlarıyla dikkat çekerken, son olarak müze bünyesinde çocuklara yönelik düzenlenen şenliğe burs desteğiyle katkıda bulundu.

Bayburt 1. Öğrenci Sanat Şenliği kapsamında yapılan resim yarışmasının jüri üyelerinden biri olan Özlem Süer, proje kapsamında Baksı Müzesi’nde sanat ve tasarım atölyelerinde eğitimlere katılan genç ressam adaylarından en başarılı 15 öğrenciden 5’inin 1 yıllık bursunu karşıladı.

Baksı Kültür Sanat Vakfı tarafından eğitim bursu ile ödüllendirilen öğrencilere işadamı Kamil Aktaş’la birlikte burs desteği sağlayan Süer, Bayburtlu çocukların gelişimine katkıda bulunmaktan mutlu olduğunu söyledi. Baksı Müzesi dostluğunu paylaştığı için müzenin kurucusu Prof. Hüsamettin Koçan’a da teşekkür eden Süer, burs desteğiyle ile ilgili yaptığı kısa açıklamada, “Bir akademisyen moda tasarımcısı olarak, Bayburt 1. Öğrenci Sanat Şenliği kapsamında yapılan resim yarışmasında Baksı Müzesi’nin atölye çalışmalarına katılan en başarılı 15 öğrenciden 5’inin bir yıllık eğitim bursunu karşılayacak olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Çocuklarımızın gelişimine katkıda bulunabilmek, onların yarınlara hazırlanışında yanlarında olmak bizim için çok kıymetli. Baksı Müzesi’ne ve Sayın hocamız Prof. Hüsamettin Koçan’a bize de bu dostluğu paylaşma şansı verdiği için teşekkür ediyorum” dedi.

Öte yandan, kurulduğu ilk günden itibaren Baksı Müzesi’ne en çok destek veren isimlerden biri olan Özlem Süer, Baksı köyünün fahri hemşehrisi olarak kabul edilirken, Süer’in müzeye olan ilgisinden en çok mutlu olanlar ise şüphesiz köyün kadınları! Ünlü modacı hakkında yaptıkları açıklamada, özellikle ehram kumaşından hazırladığı tasarımlarıyla unutulmuş bir geleneği ulusal düzeye taşıdığına dikkat çeken Baksılı kadınlar tarafından, Süer, “Baksı’nın alçak gönüllü en ünlü dostu” şeklinde niteleniyor.

Anahtar Kelimeler:
Baksı MüzesiÖzlem Süer
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.