Dede Korkut’a konserli final

23. Uluslararası Bayburt Dede Korkut Kültür ve Sanat Şölenlerinde 3 günlük maraton Cumhuriyet Caddesi’ndeki konserle sona erdi

Dede Korkut’a konserli final
Bayburt Postası - 23. Uluslararası Bayburt Dede Korkut Kültür ve Sanat Şölenlerinde 3 günlük programı Cumhuriyet Caddesi’ndeki konserle sona erdi. Aşıklar, Muhsin Bayburtlu ve Sehlan Burak ile Ömer Karaoğlu’nun sahne aldığı konser ilgi gördü.

Aşıklar '15 Temmuz' için söyledi

Bayburt Valisi Ali Hamza Pehlivan,  Belediye Başkanı Mete Memiş, Vali Yardımcıları Mutlu Almalı ve Tamer Kılıç,  Garnizon Komutanı Tank Albay Davut Balibaşa, İl Genel Meclisi Başkanı Yusuf Elçi, İl Jandarma Komutanı Jan. Alb. İbrahim Ayhan Vural ve vatandaşların izlediği konserde sahneye ilk olarak Âşık Süphani ve Murat Piroğlu çıktı. Sazın teline bu kez 15 Temmuz Destanı için vuran aşıklar söyledikleri kahramanlık türküleriyle Bayburtluları coşturdular.

Âşık Süphani ve Murat Piroğlu’ndan sonra sahne alan Muhsin Bayburtlu ve Sehlan Burak ise yine söyledikleri kahramanlık türküleriyle geceye renk katarken konserde en son sahne alan isim Ömer Karaoğlu oldu.  Sahnede kaldığı süre içerisinde en sevilen ezgilerini seslendiren Karaoğlu Bayburtluları mest etti. 

Başkan Memiş teşekkür etti

Konser sonunda sahneye çıkan Bayburt Belediye Başkanı Mete Memiş şölenler boyunca gerçekleştirilen etkinliklere gösterdikleri ilgiden dolayı vatandaşlara teşekkür ederek, "Siz liderimiz sayın Cumhurbaşkanımıza bu denli sadakat gösterdiğiniz sürece bu alçaklar, bu şerden beslenenler bu ülkede bir daha böylesi alçakça kalkışmalara, haince teşebbüslere asla ve kata cüret edemeyeceklerdir" ifadesini kullandı.

Gece konserde sahne alan sanatçılara çiçek ve plaket takdim edilmesiyle sona erdi.​

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Safak Güngör 7 yıl önce

Sehlan burak sanatçı ise diğerleri ne oluyor. (güldürmeyin Allah aşkına) dinlemek tam bir işkence...