"Çağdaş Sanata Katkı Ödülü" Hüsamettin Koçan'ın

Contemporary Istanbul'un beşinci yılında "Çağdaş Sanata Katkı Ödülü", sanatın teorisinden uygulamasına kadar her alanında var olan ve en son da Bayburt Bayraktar Köyü'ne kurduğu Baksı Çağdaş Sanat Müzesi ile adından söz ettiren Prof. Dr. Hüsamettin Koçan'a verildi. Prof. Dr. Hüsamettin Koçan'a ödülü, 11 Kasım Perşembe günü, The Sofa Hotel'de Contemporary Istanbul Danışma Kurulu toplantısından sonra düzenlenen kokteylde Contemporary Istanbul Yönetim Kurulu Başkanı Ali Güreli tarafından verildi.

Hüsamettin Koçan'a ödülünü, Contemporary Istanbul Yönetim Kurulu Başkanı Ali Güreli verdi.Contemporary Istanbul'un beşinci yılında "Çağdaş Sanata Katkı Ödülü", sanatın teorisinden uygulamasına kadar her alanında var olan ve en son da Bayburt Bayraktar Köyü'ne kurduğu Baksı Çağdaş Sanat Müzesi ile adından söz ettiren Prof. Dr. Hüsamettin Koçan'a verildi. Prof. Dr. Hüsamettin Koçan'a ödülü, 11 Kasım Perşembe günü, The Sofa Hotel'de Contemporary Istanbul Danışma Kurulu toplantısından sonra düzenlenen kokteylde Contemporary Istanbul Yönetim Kurulu Başkanı Ali Güreli tarafından verildi.

Ödül törenine, Contemporary Istanbul'nun Danışma Kurulu'nda da yer alan Leyla Alaton, Bingül Cerrahoğlu, Oktay Duran gibi ünlü sanatseverler, kolleksiyonerler, akademisyenler ve eleştirmenler katıldı.

Contemporary İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı Ali Güreli, ödülü Profesör Koçan'a takdim ederken yaptığı konuşmada, sanatçının çağdaş sanatın gelişmesi için yaptığı çalışmaların önemini vurguladı ve yaratıcılığını övdü.

“Hüsamettin Koçan, ilk sanat fuarlarının öncüsüdür.”

Koçan'ın, bugüne kadar aldığı sayısız ödülün yanında gençleri sanatla buluşturmak için sürdürdüğü çabaların ülkemizin yaşam kalitesine de katkı yaptığını belirten Güreli şunları söyledi:

"Profesör Hüsamettin Koçan, sanatçı ve akademisyen kimliğine ek olarak yaratıcılığını kurumlaşmaya da yöneltmiş, Güzel Sanatlar Fakültesi dekanlığı döneminde Marmara Üniversitesi'ne bir müze yapısı kazandırmış ve bir çok benzer projede aktif rol almıştır. Ülkemizdeki ilk sanat fuarlarına öncülük etmiş olması bizim için ayrı bir önem taşımaktadır. Türk çağdaş sanatında adeta bir ekol haline gelen Profesör Koçan'ın tümüyle kişisel çabalarla gerçekleştirdiği Baksı Müzesi ise bugüne kadar sanata yaptığı bütün katkıları taçlandırmıştır. Profesör Koçan, bu müzeyle sanatı merkezin dışına taşımış daha önceki yıllarda sanat-Tır, sanat-Çadır gibi yaratıcı projeleri ve Tuz mağarası ile Alanya Tersanesi'ndeki unutulmaz sergilerine bir büyük proje daha eklemiştir. Sayın Koçan'ın bu çabaları, çağdaş sanata katkı olmanın ötesinde ülkemizin yaşam kalitesini de zenginleştirmektedir. Bu tuğlayı verirken sevgili hocamızın bu yaratıcılığının ve girişimciliğinin devamını diliyoruz."

“Büyük bir onur duydum”

Profesör Hüsamettin Koçan da, ödülü aldıktan sonra yaptığı konuşmada, Contemporary Istanbul tarafından bu ödülle takdir edilmekten duyduğu memnuniyeti belirtti. Koçan, “Ülkenin kültürel ve sanatsal yaşamını dünyaya tanıtmada öncü bir rol üstlenen Contemporary Istanbul tarafından bu ödülle takdir edilmekten büyük onur duydum.” dedi.

Sanat dünyası, eserleriyle birlikte bir araya geliyor

Ülkenin kültürel ve sanatsal yaşamını dünyaya tanıtmada, 14 ülkeden 80 galeri, 420 sanatçı ve 2 bine yakın eserle öncü bir rol üstlenen Contemporary İstanbul, 25-29 Kasım 2010 tarihleri arasında, ulusal ve uluslararası galerileri, tüm dünyadan gelen sanatçıları, koleksiyonerleri, küratörleri ve tüm sanatseverleri Lütfü Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı, Rumeli Salonu çatısı altında eşzamanlı olarak çok sayıda sergi, panel ve sanat projesini bir araya getirecek.

Türk sanatçı ve sanatseverleri uluslararası çağdaş sanat ortamıyla buluşturma amacıyla ilki beş yıl önce düzenlenen Contemporary İstanbul farklı ülkelerden ve Türkiye'den katılan galeri ve sanatçılarıyla kendinden çok söz ettirecek. Etkinlik geleneksel olarak her yıl bu alanda öne çıkan sanatçı, akademisyen ya da işadamını çağdaş sanata yaptığı katkıyı sembolize eden bir tuğla ile ödüllendiriyor.

İlkini sanata yaptığı katkılarla işadamı Sakıp Sabancı'nın aldığı bu tuğlalarla çağdaş sanat etkinliklerine maddi/manevi destek veren isimlerin tarihe geçmesi amaçlanıyor.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.