'Bir Zamanlar Bayburt' adlı yarışmanın kazananı Sadık Yavuz

Bayburt kent tarihinin en eski fotoğrafçılarından biri olan Ahmet Yavuz'un oğlu Sadık Yavuz, Bayburt Belediyesi'nin düzenlediği yarışmanın kazananı oldu.

'Bir Zamanlar Bayburt' adlı yarışmanın kazananı Sadık Yavuz

Bayburt Postası - Bayburt Belediyesi tarafından Bayburt'un görsel tarihine ışık tutmak amacıyla düzenlenen "Bir Zamanlar Bayburt" temalı fotoğraf yarışması sonuçlandı.

178 adet fotoğrafın katılım sağladığı yarışmada Bayburt Belediye Başkan Yardımcısı Nesimuttin Selçuk, Yazı İşleri Müdürü Hakkı Haşlak, Mali Hizmetler Müdürü Remzi Kılıç, Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Emre Kiki ile Sanat Tarihçisi Samet Ergün'den oluşan komisyon, uzun ve yoğun geçen bir değerlendirme sürecinin ardından Sadık Yavuz' a ait BAY013(7) katılım kodlu fotoğrafı birinci olarak belirledi.

Diğer fotoğraflar ise yarışma şartnamesinde belirlenen "fotoğrafların Bayburt Belediyesi arşivinde bulunmaması, internet sitelerinden indirilmemesi ve şehrin özelliklerini yansıtması' gibi kurallara aykırı olması sebebiyle dereceye giremedi.

Yarışmanın birincisi Yavuz, Bayburt Belediyesi Başkanlık makamında düzenlenen törenle 1 adet cumhuriyet altını olan ödülünü Başkan Pekmezci'nin elinden aldı.

Değerlendirme komisyonu üyeleri  Belediye Başkan Yardımcısı Nesimuttin Selçuk, Yazı İşleri Müdürü Hakkı Haşlak, Mali Hizmetler Müdürü Remzi Kılıç, Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Emre Kiki ile Sanat Tarihçisi Samet Ergün'ün hazır bulunduğu törende açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Pekmezci, "Sadık Yavuz Bey'i özellikle fotoğraf konusunda Bayburt'un hafızası olarak görüyoruz. Bugüne kadar verdiği hizmetler için teşekkür ediyorum. Kendilerini yürekten kutluyorum. Komisyondaki arkadaşlarımız kendilerinin fotoğrafını birinci olarak mütalaa etmişler. Diğer fotoğraflar arasında dereceye girecek eser bulunmadığı için yalnız bir fotoğraf dereceye girdi. Bu vesileyle arkadaşlarımızın huzurunda kendilerini tebrik ediyorum" diye konuştu.

Yarışma birincisi Sadık Yavuz  birinciliğe seçilen fotoğrafı hakkında bilgi vererek, yarışmanın Bayburt'un görsel hafızasına katkıda bulunduğunu ve  fotoğraf sanatına dikkat çekilmesi adına bu tip yarışmaların önemli olduğunu belirtti ve Başkan Pekmezci'ye düzenlenen yarışma  ile çalışmaları için teşekkür etti. 

Tören hatıra fotoğrafı çekilmesinin ardından sona erdi.

Yavuz'un birincilik elde eden fotoğrafı Bayburt Belediye Başkanlığı tarafından şehrin geçmişine ışık tutmak ve hafızasını yeniden kayıtlara geçirmek adına oluşturulacak albümde yerini alacak.


 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Pembe İncili Kaftanı Tozlanan Adam 3 yıl önce

Fotoğrafgen nikli arkadaş. Muhtemelen amaç vatandaşın elindeki arşive ulaşıp gün yüzüne çıkarmak. Muhtemelen başarılı olmadı. Benim için tuhaf olan, kırk yıllık fotoğrafçıya bu meslekle alakası bulunmayan belediyedeki rast gele adamların jüri olarak ödül verecek olması. Eğer bir jüri heyeti kurtulacaksa ödülü alan kişinin,muhabirlerin, en azından belediye basın çalışanlarının jüri heyetinde bulunması gerekirdi.

Avatar
Fotografen 3 yıl önce

3 ay önce bu yorumu yapmışım habere, sanırım haksız da değilmişim.
"Bu yarışmanın hitap ettiği kesim kimlerdir acaba? Eski fotoğraf demişsiniz, kime neye göre eski? Benim için 20 yıl öncesi eskidir. Başkası için 50 yıl öncesi. Basılı fotoğraftan filan bahsettiğinize göre beklentiniz siyah beyaz müthiş Bayburt fotoğrafları.Bunlar da ya Bayburtun eski gazetecilerinin ya da ileri yaşlardaki entellektüellerin, az buçuk kültür sahibi insanların arşivlerinde olur. Halkın, sıradan vatandaşın fotoğraf albümünden Bayburta dair nasıl fotoğraflar bekliyorsunuz merak ediyorum açıkçası. Hiç yoktan iyidir ama herkesi kapsayan fotoğraf yarışmalarını da görmek dileğiyle."

Avatar
Baybert ak oğlu 3 yıl önce

Bu aşağıdaki yorumcu arkadaşların amacını anlamadım. Ne demek istiyorsunuz devlet yarışma düzenlemiş, bir fotorafçı kazanmış, yerli milli deyerlerimizi yaşatmış. Siz bi çivi çakmamışsınız eleştiriyorsunuz. Bu millet Allahın izniyle sizide sandıka çakacak seçimde.

Avatar
Pembe İncili Kaftanı Tozlanan Adam 3 yıl önce

Akoğlu kafanı kumdan çıkarsan belki söylediğimizi anlarsın. Burada siyasi bir eleştiri mi var. Kazanan kişinin bu işin üstadı olduğuna ve jürinin bu şahsa ödül verecek kapasitede olmadığına vurgu yapmışız. Kör olmayan görür. Ayrıca eleştiriye tahammülsüzlüğünüz yüzünden son belediye seçiminde hezimete uğradığınızı çabuk unuttunuz.

Avatar
Zozik 3 yıl önce

Yapandan edenden Allah razı olsun çok güzel fotoğraflar çekmişler. Devlet sahip çıkınca aslında çok yetenekler var bayburdda. Sırf eleştirmek için eleştirende var tabi. Allah onlara iman nasib etsin ne diyeyim.