Bayburt’un 19. yüzyıl sanatı Baksı Müzesi’nde anlatılacak

28-30 Mayıs 2014 tarihlerinde 3 gün süre ile planlanan "Tarihi ve Kültürü ile 19. Yüzyıldan Günümüze Bayburt" konulu sempozyumun sanat oturumu Baksı Müzesi'nde yapılacak.

Bayburt’un 19. yüzyıl sanatı Baksı Müzesi’nde anlatılacak
Bayburt Postası - Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selçuk Coşkun, Mayıs ayında yapılacak olan “Tarihi ve Kültürü ile 19. Yüzyıldan Günümüze Bayburt” konulu kongre ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Bayburt Postası’na yaptığı kısa açıklamada, üniversite tarafından gerçekleştirilecek faaliyetleri anlatan Rektör Coşkun, Başbakanlık Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Atatürk Araştırma Merkezi Başkanlığı, Bayburt Valiliği ve Bayburt Belediyesi işbirliğince uluslararası düzeyde gerçekleştirilecek olan kongre çalışmalarının sürdüğünü belirtti.

‘Sanat’ oturumu Baksı Müzesi’nde

28-30 Mayıs 2014 tarihlerinde 3 gün süre ile planlanan sempozyuma katılım için akademisyenlerin müracaatlarını aldıklarını ve Türkiye’deki tüm Bayburtlu akademisyenlerden destek beklediklerini belirten Rektör Coşkun, kongrenin ‘sanat’ konulu oturumunu Baksı Müzesi’nde gerçekleştireceklerini de açıkladı.

Baksı Müzesi Kurucusu Hüsamettin Koçan’ın konuyla yakından ilgilendiğini ve destek verdiğini ifade eden Prof. Coşkun, “Geçenlerde Hüsamettin Hoca üniversitemizi ziyaret etti. Konuyu kendisine açtık, desteğini esirgemeyeceğini söyledi. Sanatla ilgili kim varsa onların katılacağı bir oturumu Baksı’da yapacağız” dedi.

21 Şubat’ta Kop Savunması konferansı

Bayburt Üniversitesi’nin 21 Şubat Bayburt’un Düşman İşgali’nden Kurtuluşu’nun 96. yıldönümüne özel bir konferans hazırlığı içerisinde olduğunu da söyleyen Rektör Coşkun, “Şanlı Kop Savunması” adlı kitap yazarı Emekli Albay Atilla Güler’e 21 Şubat’ta Kop Savunması ile ilgili bir konferans verdireceklerini belirtti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Bülent Olcaytu - İngiltere 10 yıl önce

Dünya sıralamasında "Bayburt üç hisarlı kale" 3.cü gelen, devasa yapıt ve ilçesinde yer alan "Aydıntepe Yeraltı Kalesi" (sarnıç) *sempozyumda haber-yorum yapılacak mı, Bayburt İl Kültür Müdürlüğü'ne önemle duyurulur. Baksı Müzesi'ni tebrik ederiz.

Avatar
BAYBURT TANITMA YAŞATMA PLATFORMU 10 yıl önce

Sn. Koçan tek başına yapmış olduğu büyük eseri dünyaya tanıttı. Ne kader ki Bayburt'ta ki
büyük eserler tanıtılamıyor? Bülent beye katılıyoruz. Saygı ile.

Avatar
Kadir Temür 10 yıl önce

Allah nasip ederse, dernek başkanımız, kamil yücel beyin, trt erzurum ile ramazanda iftar programı yapılacağı hatırlatma bir memleketin kalkınması adına,o kentin ulvi şahsiyetleri ön plana çıkar ve tanıtımı olursa "geleceğe ışık ve yol" gösterir, bu itibarla yazınız çok güzel ve mükemmel. tebrikler

Avatar
Kadir Temür 10 yıl önce

Yorum 2 - A'dan Z'ye tarihi Bayburt'umuz da bütün değerler var, birlik ve beraberlik zamanı gelmişti. Artık Bayburt dünyada *hak ettiği* noktaya geliyor, Sn. Koçan hocamızı tebrik eder, başarılarının devamını dileriz, saygı ile.

Avatar
Memişcan Abiniz 10 yıl önce

Yeter artık Bayburtlular
artık aynada kendinizi görün
hep uyutuyorlar bizleri
Bayburt güllük gülistanlık diye
bazı beş para etmez adamlara çalışıyorsunuz
aklınızı başınıza alın
değerli Bayburtlu kardeşlerim.

Avatar
bayburtlular platformu 10 yıl önce

memişcan bey:gerekçeli görüşlerinizi açıklayınız,da,istifade edelim.?,mübaala yapma
ya gerek yok,!.?,bayburt değerleri bayburtta ise açıkla lütfen??

Avatar
naci eşiyok-izmir 10 yıl önce

sizde ayna olcaktı,kayıp,mı ettiniz!!!!!,muhakkak bulmalısın????,yoksa a.bayburtlu
değilsin galiba?,memişcan efendi.???

Avatar
Mevlut Aydınlı 10 yıl önce

Beş para etmez adamlar diyorsunuz, bu yorumunuz ne ahlaki, nede insani, bu itibarla Memişcan gurur yapma kibir yapma, Yunus Emre ol