Bayburt'ta "Tanıkların Dilinden Rus İşgali ve Ermeni Mezalimi" Belgeseli

Bayburt Belediyesi, Kurtuluşun 104. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında çok kıymetli bir belgeseli günyüzüne çıkardı. 

Bayburt'ta "Tanıkların Dilinden Rus İşgali ve Ermeni Mezalimi" Belgeseli

Bayburt Postası - Bayburt Belediye Başkanı Hükmü Pekmezci'nin 1987 yılında Milli Eğitim Kültür Şube Müdürlüğü yaptığı dönemde Bayburt'un köylerinde yaptığı çalışma ilk kez izleyici ile buluştu. "Tanıkların Dilinden Rus İşgali ve Ermeni Mezalimi" adlı belgesel Bayburt Aile ve Yaşam Merkezi'nde gösterime sunuldu.  

Bayburt'ta Rus işgalini ve Ermeni mezalimini görmüş veya bizzat yaşamış insanların içinde büyümüş ihtiyarların konuştuğu belgesel çok önemli belgeler içeriyor. 

Hükmü Pekmezci'nin 1987 yılında Çayırköprü, Kalecik ve Konursu köylerinde yaptığı çekimlerle oluşan belgeselde, karanlık, acı dolu günler, o günleri yaşayan yaşlılarca anlatılıyor. 

 "Tanıkların Dilinden Rus İşgali ve Ermeni Mezalimi" adlı belgesel, konuyla ilgili bugüne kadar yayınlanmış metinlere girmeyen bilgiler de içermekte.

Bayburt'un Rus İşgalinden, Kurtuluşuna kadar geçen sürenin, Başkan Pekmezci tarafından seslendirildiği belgesel, izleyenlerden yoğun ilgi görürken, duygulu anlar da yaşandı. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
müjde yücesoy 2 yıl önce

tarihi bayburt islama girişi 1357 yıl önce girmiştir,ve türk şehridir.
kaynak:1317 erzurum salnamesi.sayf 195 erzurum