Bayburt standına ilk günden yoğun ilgi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın da ilgi gösterdiği Bayburt standını süpriz isimler ziyaret etti.

Bayburt standına ilk günden yoğun ilgi
Bayburt Postası - Dünyanın en büyük 5. turizm fuarı Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı (EMITT) açıldı. Bayburt taşından yapılmış hediyelik eşyalar, Bayburt Kuşu, Bayburt Balı ve ehram ürünlerinden oluşan hediyelik eşyaların sergilendiği Bayburt standı yoğun ilgi gördü.

Bayburt Valisi Mükerrem Ünlüer ve Belediye Başkanı Hacı Ali Polat'ın da açılış programına katıldığı fuara İstanbul’da bulunan Bayburt Kültür ve Yardım Derneği başta olmak üzere, İstanbul’da faaliyet gösteren bir çok sivil toplum kuruluşu ve vatandaşlar katıldı. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve Malatya Valisi hemşerimiz Vasip Şahin'in de ilgi gösterdiği Bayburt standının açılışında bir konuşma yapan Bayburt Valisi Mükerrem Ünlüer,  turizmin Bayburt'ta en önemsenen sektör olduğunu söyledi.

Vali Ünlüer, "Biz Bayburt'u kalesiyle, Şehit Osman'ıyla, Dede Korkut’uyla, türbeleriyle, doğal güzellikleriyle ve Baksı Müzesi’yle bir turizm şehri yapmak için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz.  Bunun en önemli adımlarından biri tanıtım. Bu nedenle ülkemizdeki en büyük iki turizm fuarı olan Travel Turkey İzmir ve İstanbul EMİTT fuarlarına düzenli olarak iştirak ediyoruz” dedi.

Tanıtım çalışmalarının sadece kamu ekseninde kalmaması için bu organizasyonlara sivil toplum kuruluşlarını da azami ölçüde dahil ettiklerini belirten Ünlüer, "Tanıtım çalışmalarının yanında ilimizde nitelikli konaklama tesislerinin sayısının artması, Bayburt'u Karadeniz ve Doğu Anadolu'ya  bağlayan yolların standardının iyileşecek olması bu alanda elimizi daha da güçlendirecektir. Önümüzdeki dönem Bayburt'un turizm gelişiminin daha da hızlanacağı bir dönem olacaktır" diye konuştu.

Bayburt’un bir turizm şehri olarak anılması gerektiğini söyleyen Belediye Başkanı Hacı Ali Polat ise, Bayburt ‘un geleceğinin turizm ve öğrenci endeksli bir şehir olduğunu söyledi.

5 yıllık görev yaptığı süre boyunca Bayburt’un turizm potansiyelini ortaya çıkarmak için gayret ettiğini söyleyen Polat,  “Bayburt doğal güzellikleriyle, tarihi zenginlikleriyle, kültürel yönden farklılıklarıyla gerçekten çok büyük turizm potansiyeline sahip bir yöremiz. Hedefimiz turizm alt yapısını teşkil edecek çalışmaları ortaya koymaktı. 5 yıllık çalışma süremiz içerisinde de ortaya koyduğumuz performansla, Bayburt’un turizm potansiyelini ortaya çıkarmaya gayret ettik. Bayburt, turizme açık, Bayburt turistlerini bekliyor. Burada ilk hedefimiz, çeşitli sebeplerle Bayburt’tan göç etmek zorunda kalan hemşehrilerimizi Bayburt’a gelmelerini sağlamaktır. Hemşehrilerimiz Bayburt’a gelsinler. Biz Bayburt Belediyesi olarak hemşehrilerimizin bugüne kadar yaşadıkları konaklama sorunlarına çözüm üretiyoruz. Onların konaklama mekânlarını, piknik mekânlarını, gezi mekânlarını mümkün olduğu kadar telafi etmeye çalışıyoruz. Günübirlik konaklamak isteyenler İmarettepe Sosyal Tesislerinde, aileleriyle birlikte konaklamak isteyenler Bayburt’un ilk tatil köyü olan Çoruh’un kenarındaki Saklı Cennet’te kalabilirler. İsteyenler şuanda ihalesini yaptığımız Şehit Osman Villaları’ndan daire almak suretiyle Bayburt’ta bir ev sahibi olabilirler” dedi.

Başkan Polat, görev yaptığı süre boyunca Ulu Bahçe, Taşhan, Kırkçeşmeler, Kent Ormanı, Masal Park, Baykent Şelalesi, Rabi Kadıoğlu Parkı gibi turizmi de ilgilendiren projelere imza attığını belirttiği konuşmasında, “Bayburt her şeyiyle Bayburt’u sevenleri bekliyor. Bayburt tam manasıyla doğal güzellikler mekânı oldu. Geçen yıl Türkiye’de yapılan istatiklere göre havası en temiz iller arasında 4. sıraya yükseldi. Bu bir çalışmanın sonucu olarak ortaya çıktı. Doğalgaz kullanım oranı en yüksek Bayburt’tadır. Bunun sonucu olarak da Bayburt, havası en temiz iller arasında 4. sıraya yükseldi. Hedefimiz Türkiye’de ilk sırada olmaktır. Hedefimiz dünyada yaygın turizm kavramı haline gelen sakin şehirler (cittaslow) arasına Bayburt’u yerleştirmektir. Şuanda Kalkınma Ajansı ile birlikte Bayburt’u Sessiz Şehirler (cittaslow) arasına katmak adına çalışmalarımızı yürütüyoruz. Bayburt, her şeyiyle, insanıyla, yemekleriyle, tarihi güzellikleriyle, doğal güzellikleriyle sevenlerini bekliyor" ifadelerini kullandı.

Öte yandan SOCAR Türkiye Başkanı Kenan Yavuz ve Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal'ın da ziyaret ettiği Bayburt standı, fuarın devam edeceği 03 Şubat 2014 tarihine kadar ziyaretçilere açık olacak.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.