Bayburt Öğrenci Sanat Şenliği'ne rekor katılım

"Bayburt Öğrenci Sanat Şenliği"nin 3.cüsü 19-24 Mayıs tarihleri arasında Baksı Müzesi’nde gerçekleşecek...

Bayburt Öğrenci Sanat Şenliği'ne rekor katılım
Bayburt Postası - Baksı Kültür ve Sanat Vakfı tarafından, sanata yeteneği olan öğrencileri keşfetmek ve eğitimlerine destek vermek amacıyla organize edilen "Bayburt Öğrenci Sanat Şenliği"nin 3.cüsü 19-24 Mayıs tarihleri arasında Baksı Müzesi’nde gerçekleşecek. 

50. yılını kutlayan PETKİM'in sponsorluğunda, 10. Yılını kutlayan Baksı Müzesi ile buluşturacak olan projenin duyurusu yapılmış ve 2015 yılının konsepti olarak "Düşlediğiniz Bayburt" olarak açıklanmıştı. 

Projeye, Bayburt'u düşleyen rekor seviyede öğrenci başvuru yaptı. Toplamda Bin 654 öğrencinin, 2 bine yakın çalışmayla başvurduğu projede artık eleme heyecanı başlıyor.

"Düşlediğiniz Bayburt" teması içeren yaklaşık 2 bin resim, Bayburt İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Baksı Kültür ve Sanat Vakfı'na teslim edildi. Bayburt Milli Eğitim Müdürlüğü Hayat Boyu Öğrenme Şubesi Şefi Rahmi Hatipoğlu ve Bayburt Lisesi Resim Öğretmeni Aziz Aydın, katılımın yüksek olmasından dolayı yaşadıkları mutluluğu dile getirdi. Bayburt Lisesi Resim Öğretmeni Aziz Aydın, sanat şenliğine katılımın beklediklerinin ötesinde olduğuna dikkat çekerek; "Müdürlüğümüz tarafından yapılan tanıtım toplantılarının ve yerel basınımızın projeye özel ilgisi katılımın fazla olmasında etkili oldu. Ben başta Baksı Kültür Sanat Vakfı Kurucu Başkanı Prof. Dr. Hüsamettin Koçan ve Milli Eğitim Müdürümüz olmak üzere, tüm okul idarecilerimize, resim öğretmenlerimize ve öğrencilerimize teşekkür ediyorum" dedi.

Bu yıl ilk eleme Erzurum, ikinci eleme ise İstanbul'da gerçekleşecek

Proje hakkında bilgi veren Baksı Müzesi Yerel Projeler Kooordinatörü Kürşat Okutmuş, şunları kaydetti: 

"İlk 2 yıla göre değerlendirdiğimizde, evet, rekor bir katılım sağlanmıştır ama düşlediğimiz rakam ve kapsamasını istediğimiz coğrafya çok daha büyük. Bu umut veren serüvenin her yıl daha da büyüyerek devam edeceğini hayal ediyoruz. 

Bugün elimize geçen çalışmalar, projeye bu yıl dahil olan Erzurum Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Mehmet Kavukçu başkanlığında toplanacak olan jüriye emanet... 2 bine yakın eserden en başarılı 100 çalışmayı bu jüri heyeti seçecek. Daha sonra ise hocamız Prof. Dr. Hüsamettin Koçan'ın başkanlık yapacağı jüri, 19-24 Mayıs tarihleri arasında Baksı Müzesi'nde gerçekleşecek 1 haftalık atölye çalışmalarına katılmaya hak kazanacak 30 öğrenciye karar verecek. Atölye çalışmaları sonunda ise 30 öğrencimiz katılım sertifikası, aralarından en başarılı 15 öğrencimiz ise vakıf tarafından eğitim bursu almaya hak kazanacak.

24 Mayıs 2015 pazar günü, Baksı Müzesi'nde, şölen havasında güzel bir final yapacağız. Programı daha detaylı bir şekilde ilerleyen günlerde kamuoyu ile paylaşacağız. Şimdiden tüm halkımızı davet ediyoruz."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.