Bayburt Kalesi'ne ziyaretçi akını

Asırlar boyu birçok medeniyete ev sahipliği yapan Bayburt Kalesi, bayram tatilinde ziyaretçilerden ilgi gördü

Bayburt Kalesi'ne ziyaretçi akını
Bayburt Postası - Yerleşim alanı olarak Türkiye'nin en büyük üçüncü kalesi olma özelliği taşıyan Bayburt Kalesi, Kurban Bayramı tatilinde ziyaretçilerden ilgi gördü.


Kent merkezinin kuzeyindeki yalçın kayalıkların üzerinde asırlar önce inşa edilen Bayburt Kalesi, Roma, Bizans, Arap ve Türk medeniyetlerine ev sahipliği yaptı.

Ne zaman ve kimler tarafından yapıldığı tam olarak bilinmeyen kale, geçmişte dış yüzeyinde bulunan mor ve mavi çiniler dolayısıyla "Çinimaçin" kalesi olarak da anılıyor.

Türkiye'nin en büyük üçüncü kalesi Bayburt Kalesi, 150 bin metrekare alan üzerinde kurulu olup çevresindeki surlar 3 kilometre uzunluğa sahip.

Surlarının yüksekliği 30 metreyi bulan, geçmişte bakım ve onarımlardan geçirilen kalede Kültür ve Turizm Bakanlığınca 2017'de başlatılan restorasyon ve kazı çalışmaları devam ediyor.

Bayburt'un yaşayan tarihi olan ve her yıl binlerce turisti ağırlayan Bayburt Kalesi, bayram dolayısıyla kente gelen vatandaşların en çok ziyaret ettiği alanlar arasında yer aldı.

Sabahın erken saatlerinden gün batımına kadar kaleye gelen ziyaretçiler, tarihte yolculuğa çıkmanın yanı sıra kenti yüksek tepeden izlemenin keyfini yaşadı.


Anahtar Kelimeler:
Bayburt KalesiTurist
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
BİR GARİP AHMET 6 yıl önce

BAYBURT KALESİNE ÇIKIŞLARI VE BAYBURT 'U YÜKSEKTEN SEYREYLEMEK İÇİN (ORDU TELEFERİĞİ) ÖRNEĞİNDE OLDUĞU GİBİ...BAYBURT KALESİ ,ŞEHİT OSMAN ÜNÜVERSİTE ARASINDA GEZİ VE ŞEHRİ SEYİR GÜZELLİĞİ...