Başkan Memiş'ten ehram atölyesine ziyaret

Bayburt Belediye Başkanı Mete Memiş, Şingah Mahallesi’nde faaliyet gösteren ehram atölyesi ve dikiş nakış kurslarını ziyaret etti.

Başkan Memiş'ten ehram atölyesine ziyaret
Bayburt Postası - Bayburt Belediye Başkanı Mete Memiş, Şingah Mahallesi’nde faaliyet gösteren ehram atölyesi ve dikiş nakış kurslarını ziyaret etti.

Bayburt’un yöresel el sanatlarından olan ehramın el tezgâhlarında dokunduğu Şingah Mahallesi’nde Sevim Ataner’e ait atölyeyi ziyaret eden Belediye Başkanı Memiş, Bayburtlu kadınların geleneksel giysilerinden ehramın gelecek kuşaklara aktarılmasında emek sarf ettikleri için atölye çalışanlarına teşekkür etti.

Çeşitli renk ve motifteki ehramların bir ahenk içerisinde dokunarak ellerinde hayat bulduğu bayan çalışanlarla bir süre sohbet eden Başkan Memiş, asırlık sanatın yok olmaması adına Bayburt Belediyesi olarak üzerlerine düşen görevi yerine getirmekten mutluluk duyacağını dile getirdi.

İki katlı geleneksel Bayburt evindeki bir diğer odada sergilenen ehram ve ehramdan tasarlanmış hediyelik ürünleri de inceleyen Belediye Başkanı Mete Memiş, bu ürünlerin dünyaya açılması gerektiğini kaydetti.

Ehram atölyesinin çalışanlarını emek ve gayretlerinden dolayı tebrik eden Belediye Başkanı, buradan ayrılarak aynı mahallede Halk Eğitim Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren dikiş nakış kurslarına geçti. Buradaki kursiyerlerle de sohbet eden Başkan Memiş, onların ortaya çıkardıkları el emeği göz nuru ürünleri inceledi.

Sohbet ettiği kursiyerleri bölgede ilk ve tek olan Bayburt Belediyesi Aile Yaşam Merkezi’ne de davet eden Başkan Memiş, merkez bünyesinde sadece bayanlara yönelik birçok alanda eğitim ve seminerlerin verildiğini, sosyal ve sportif faaliyetlerin yer aldığını, hukuk danışmanlığı ve yaşam koçluğu gibi sosyal sorumlulukların da yerine getirildiğini kaydetti. 


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.