Baksı Müzesi’ne tebrik yağdı

Avrupa Konseyi  Müze Ödülü’nün 2014 yılı sahibi Baksı Müzesi’ne tebrik yağıyor. Onlarca aday arasından finale kalan ve finalde İsviçre ve Letonya’ya karşı Türkiye’yi temsil eden Baksı Müzesi, büyük bir başarıya imza atarak Avrupa Müze Ödülü’nün sahibi olmuştu.

Baksı Müzesi’ne tebrik yağdı

Bayburt Postası - Avrupa Konseyi  Müze Ödülü’nün 2014 yılı sahibi Baksı Müzesi’ne tebrik yağıyor. Onlarca aday arasından finale kalan ve finalde İsviçre ve Letonya’ya karşı Türkiye’yi temsil eden Baksı Müzesi, büyük bir başarıya imza atarak Avrupa Müze Ödülü’nün sahibi olmuştu.

Avrupa Parlementerler Asamblesi tarafından yapılan resmi açıklamanın ardından ulusal haber ajansları tarafından Avrupa Müze Ödülü'nün 2014 yılı sahibi olarak duyurulan Baksı Müzesi'nin bu tarihi başarısı, Türkiye'de büyük sevinçle karşılandı.

Ödül sahibi müzeyi belirlemek üzere yapılan oylamanın hemen ardından Baksı Müzesi’ni ve kurucusu Prof. Hüsamettin Koçan’ı tebrik eden ilk isim Kültür ve Turizm eski Bakanı Ertuğrul Günay olmuştu. AKPM tarafından yapılan açıklamanın ardından tebrikler ve kutlama mesajları Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik ile birlikte üst düzey bürokratlar ve ünlü isimlerle devam etti.

İşte o tebriklerden bazıları:


Avrupa Konseyi, yaptığı değerlendirmeler sonucu, Bayburt'taki Baksı Müzesi'ni 2014 Avrupa Konseyi Müze Ödülü'ne layık gördü. Avrupa Konseyi Müze Ödülü'ne bu yıl ayrıca çok sayıda başvuru arasından, Litvanya'nın Riga kentindeki Zanis LipkeMemorial ve İsveç'in Umea kasabasındaki Bildmuseet müzeleri de aday gösterilmişti. Baksı Müzesi hepsini geçerek ödül aldı. Baksı Müzesi’nin kurulmasına, yaşamasına ve bu ödülü almasına emeği geçen herkesi içtenlikle kutluyoruz.

Ömer Çelik
Kültür ve Turizm Bakanı


Prof. Hüsamettin Koçan'ın büyük emeği ile oluşan ve açılış coşkusunu paylaştığımız Bayburt Baksı Müzesi, Avrupa Konseyi Müze Ödülü’nü aldı. Tebrikler.

Ertuğrul Günay
Eski Kültür ve Turizm Bakanı, Ak Parti İzmir Milletvekili


Avrupa Konseyi 2013 Müze Ödülünü kazanan Bayburt Baksı Müzesi’ni tebrik ediyorum. Verdikleri destek için bakanımız Ömer Çelik’e teşekkür ederiz.

Mevlüt Çavuşoğlu
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, Antalya Milletvekili


Avrupa Konseyi'nin yaptığı değerlendirmeler sonucu, 2014 Avrupa Konseyi Müze Ödülü'ne layık görülen Baksı Müzesi’ni tebrik ediyorum. Bu başarıda emeği geçen başta Prof. Hüsamettin Koçan ve yönetim kurulu ile birlikte Baksı Müzesi'ni dünya gündemine sokan çok değerli sanatçılarımızı kutluyorum.

Bünyamin Özbek
AK Parti Bayburt Milletvekili


Avrupa Konseyi'nde ilk günüm. Kültür komisyonunda yapılan oylamada Bayburt Baksi Müzesi bu yılın müze ödülünü kazandı. Tebrikler.

Kasım Gülpınar
AK Parti Şanlıurfa Milletvekili


Bayburt Baksı Müzesi Avrupa Konseyi'nin yılın müzesi ödülünü kazandı. Avrupa'nın en iyi müzesi seçilen Baksı Müzesi’nin sanatçılarını kutluyorum.

Gülsün Bilgehan
CHP Ankara Milletvekili


Avrupa Konseyi’nin 2014 Yılın Müzesi Ödülü'nü kazanan Bayburt Baksı Müzesi'nin yetkililerini tebrik ediyorum.

Namık Tan
Büyükelçi


Başarısı her geçen gün yükselen bu kültür yatırımı, Avrupa Müze Ödülü'ne layık görülmesiyle Bayburt'un gurur kaynağı olmuştur. Aralarında Türkiye’den Sabancı Müzesi ile Masumiyet Müzesi'nin de bulunduğu Avrupa’nın da birçok ünlü müzesini geride bırakan Baksı Müzesi'nin kurucusu Prof. Dr. Hüsamettin Koçan ve eşi Oya Koçan ile emeği geçen herkesi tebrik ediyorum.

Hacı Ali Polat
Bayburt Belediye Başkanı


Sayın Prof. Dr. Hüsamettin Koçan. Büyük bir özveri, isabetli bir öngörü ve zahmetli bir sürecin sonunda kurmuş olduğunuz, Bayburt’un ve ülkemizin varlığı ile iftihar ettiği Baksı Müzesi’nin Avrupa Konseyi tarafından 2014 yılının Avrupa Konseyi Müze Ödülü’ne layık görülmesi Bayburt Üniversitesi ailesi olarak bizleri son derece memnun etmiştir. Baksı Müzesi’nin hak ettiği değeri vurgulamak adına zaman zaman aynı projede birlikte olmaktan büyük mutluluk duyacağımızı belirtir, başarınızdan dolayı şahsınızı tebrik ederim.

Prof. Dr. Selçuk Coşkun
Bayburt Üniversitesi Rektörü


Öğretim Üyemiz Prof. Hüsamettin Koçan'ın emekleriyle kurulan Bakısı Müzesi, Avrupa Müze Ödülü'nü ülkemize getirdiği için kutluyorum.

Bekir Okan
Okan Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı


Baksı Müzesi ile Avrupa’nın önemli müze ödüllerinden Avrupa Konseyi Müze Ödülü’nü alan Hüsamettin Koçan’ı tebrik ediyorum.

Murat Ülker
Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı


Avrupa Konseyi Müze Ödülü'ne değer görülen Baksı Müzesi’nin Kurucusu Prof. Dr. Hüsamettin Koçan’ı Bayburtlu hemşehrilerim adına tebrik ediyorum.

Dr. Şahap Kavcıoğlu
Bayburt Vakfı Başkanı


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.