Baksı Müzesi, 'Türkiye’nin mutlaka görülmesi gereken 10 müzesi' arasında

Baksı Müzesi, Türkiye'de mutlaka görülmesi gereken 10 müze arasında gösterildi. 

Baksı Müzesi, 'Türkiye’nin mutlaka görülmesi gereken 10 müzesi' arasında

Bayburt Postası - Bayburt'a 45 km uzaklıktaki Bayraktar (Baksı) köyünde Çoruh Vadisi’ne bakan bir tepenin üzerinde yükselen Baksı Müzesi, geride bıraktığı 22 yılda Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi tarafından verilen 2014 Yılı “Avrupa Konseyi Müze Ödülü”, Kültür ve Turizm Bakanlığı Özel Ödülü olmak üzere onlarca ödülü Bayburt'a taşımıştı.

Prof. Dr. Hüsamettin Koçan’ın bireysel düşü olarak 2000 yılında filizlenen ve Prof. Koçan’ın doğduğu topraklara yaşam birikimini taşıma çabasının bir sonucu olan Baksı Müzesi, Hürriyet Seyahat'ta yayınlanan haberde Türkiye'nin mutlaka gezilmesi gereken 10 müzesi arasında yer aldı. O listede Baksı Müzesi'nin yanı sıra, Topkapı Sarayı Müzesi (İstanbul), Zeugma Mozaik Müzesi (Gaziantep), Mevlana Müzesi (Konya), Hatay Arkeoloji Müzesi (Antakya), Troya Müzesi (Çanakkale), Aşiyan Müzesi (İstanbul), Anadolu Medeniyetleri Müzesi (Ankara), Odunpazarı Modern Müze (Eskişehir), Antalya Müzesi (Antalya) yer alıyor.

'Türkiye’nin mutlaka görülmesi gereken 10 müzesi' başlıklı haberde, "Müze gezisi yapmak 7’den 70’e her yaşa hitap eden bir etkinlik. Biz de her yıl 18-24 Mayıs arasında kutlanan Müzeler Haftası’nı fırsat bilip jürimize “Türkiye’nin en güzel 10 müzesi hangisi” diye sorduk. Yüzlerce müze arasında seçim çok zor olsa da jürimizin seçtiği 10 müzeyi sıraladık" giriş cümlesinden sonra Baksı Müzesi ile ilgili şu ifadelere yer alıyor:

"Sergi salonları, atölyeler
Baksı Müzesi, Bayburt

Prof. Dr. Hüsamettin Koçan’ın kurduğu müze sanatçı ve tasarımcıların katkısıyla büyüyor. Müze, çağdaş sanat koleksiyonuyla anılsa da geleneksel sanatlara ait önemli bir varlığa sahip."

İlgili haberi okumak için tıklayınız..

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.