Baksı Müzesi, tam gün çocuklarındı

Baksı Müzesi bünyesinde gerçekleşen Bayburt 1. Öğrenci Sanat Şenliği’nin herfenesi sergi heyecanının yanı sıra tiyatro gösterimi ve çocuk oyunlarına sahne oldu.

Baksı Müzesi, tam gün çocuklarındı

Bayburt Postası - Baksı Müzesi bünyesinde gerçekleşen Bayburt 1. Öğrenci Sanat Şenliği’nin herfenesi sergi heyecanının yanı sıra tiyatro gösterimi ve çocuk oyunlarına sahne oldu. Bu yıl birincisi düzenlenen Bayburt 1. Öğrenci Sanat Şenliği öncesinde müze atölyesinde hafta boyunca resim ve tasarım çalışmasına katılan yetenekli gençlerin de aralarında bulunduğu tüm çocuklar, herfene alanında coşkulu bir gün yaşadı.

Müze bahçesinde ‘sandalye kapmaca’ ve ‘halat çekme’ gibi oyunlarda şanslı isim olmak için kıyasıya yarışan çocuklar, daha sonra müzenin konferans salonunda gerçekleşen Hacivat-Karagöz oyununu da ilgiyle izledi. Tiyatrocu Bülent Erdaş yönetimindeki Bayburt Belediyesi Tiyatro ekibinin Hacivat-Karagöz oyunuyla çocukların özel bir gün geçirdiği şenlikte, aileler de tiyatro gösteriminin izleyicileri arasında yer aldı.

Hacivat-Karagöz gösterisinin ardından son olarak eğitici sorular oyununa geçen çocuklar, Erdaş’ın sorduğu sorulara cevap vermek için birbirleriyle yarışarak, gün boyunca tatlı bir yorgunluk yaşadı.

Öte yandan şenlik programı içerisinde yer alan 150 öğrencinin eserlerinin görücüye çıktığı karma sergiyle ilk kez sergi heyecanı yaşayan öğrenciler için, bu ilkin dünyaca ünlü ressamlara ev sahipliği yapmış Baksı Müzesi’nde gerçekleşmesi de ayrı bir gurur oldu.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.