Baksı Müzesi'nin 'Nehri Sanatla Yıkamak' Projesi

Baksı Kültür Sanat Vakfı, Bocchi ile birlikte çevre bilincini sanatla buluşturan ve çocukları odağına alan bir proje gerçekleştiriyor.

Baksı Müzesi'nin 'Nehri Sanatla Yıkamak' Projesi

Bayburt Postası - “Nehri Sanatla Yıkamak” başlıklı proje kapsamında nehirlerden toplanan plastik atıklar sanat eserlerine dönüştürülecek.

‘Nehri Sanatla Yıkamak’ isimli projeyle ilgili bugün Bayburt Öğretmenevi’nde basın mensuplarına bilgi verildi. Öğleden sonra ise, projeye katkı sunacak öğrencilerle bir toplantı gerçekleştirildi.

Çevre bilinci alanında farkındalık yaratmak amacını taşıyan proje, çocukları sanat ve yaratıcılıkla buluşturacak. “Nehri Sanatla Yıkamak” projesi Bayburt’tan, Çoruh Nehri’nden başlayacak. Proje kapsamında bilgilendirme toplantıları, saha çalışmaları, dönüşüm sanat atölyeleri ve sergilerin yanı sıra, Mimar Sinan Üniversitesi ile ortaklaşa gerçekleştirilecek bir sempozyum da yer alacak. 

Plastik atıklar çöpe değil sanata dönüşsün!

Güncel çevre sorunları arasında önemli bir yer tutan plastik atıkları sanata dönüştürmeyi hedefleyen “Nehri Sanatla Yıkamak” projesi, sürdürülebilir bir gelecek için hem plastik atık hem de su kaynaklarının temizliği konularına öncelik vermeyi önerecek.  Bu amaçla, projeye katılacak yerel kurumlar, sivil toplum kuruluşları ve öğrenciler önce uzmanlar tarafından bir program dahilinde bilgilendirilecek. Ardından akarsulardan toplanacak plastik atıklar, Prof. Dr. Hüsamettin Koçan öncülüğünde, Baksı Müzesi ekiplerinin liderliğinde düzenlenecek atölye çalışmalarıyla birer sanat malzemesine dönüşecek. Çocukların atölye üretimleri önce Bayburt’ta Baksı Müzesi’nde sergilenecek, daha sonra İstanbul’a taşınacak. İç içe geçen su ve plastik atık sorunlarına yönelik bir bilinç dönüşümü yaratmayı hedefleyen proje, yıldan yıla Türkiye’nin diğer akarsuları ve o akarsuyun bulunduğu bölgeden çocukların katılımıyla sürecek.

Baksı Kültür Sanat Vakfı’nın kurucusu Prof. Dr. Hüsamettin Koçan proje tanıtım toplantısında şunları söyledi: “Baksı’nın, Bayburt’un ve Türkiye’nin geleceği çocuklar… Ufku sanatla genişlemiş, toplumsal sorunların bilincinde, vizyon sahibi yaratıcı beyinlere her şeyden daha çok ihtiyacımız var. Çocuklarımızı, çevresinde olup bitene seyirci değil, aktif birer aktör olarak konumlandıran projeleri bu yüzden önemsiyoruz.”

“Nehri Sanatla Yıkamak” projesiyle ilgili olarak Bocchi adına konuşan Yönetim Kurulu Başkanı Şadi Burat ise bu projenin fikir ortağı ve sponsoru olmaktan mutluluk duyduklarını vurgulayarak şunları söyledi:

“Topluma ve doğaya karşı sorumluluklarımızın bilincinde olmak ve bu alanda kalıcı değerler yaratmak en önemli ilkemiz. Bu proje ile bir yandan ülkemizin su havzalarının korunmasına katkıda bulunurken bir yandan da çocukları sanatın ve tasarımın sonsuz olanaklarıyla buluşturmak bize heyecan veriyor.”

Bayburt Öğretmenevi’nde gerçekleşen tanıtım toplantısına, Prof. Koçan’ın yanı sıra, Bayburt Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Murat Okutmuş, BAYDER Başkanı Fatih Dündar, BEKDER Başkanı Mete Emir, Proje Koordinatörleri Mimar Zeynep Mutlu ile Zeynel Abidin Öztürk ve ilde görev yapan basın mensupları katıldı. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.