Baksı Müzesi'ne hayran kaldılar!

Genel seçimlere ramak kala, siyasilerinde yoğun tempoda tercihi Baksı Müzesi oldu.

Baksı Müzesi'ne hayran kaldılar!
Bayburt Postası - 2014 Avrupa Müze Ödülünü Türkiye'ye taşıyan Baksı Müzesi, 10. yılını kutluyor. Kendisinden ve etkinliklerinden her platformada söz ettirmeyi başaran Baksı Müzesi, kültür turizminde de Bayburt ve çevresine ışık tutuyor.

Hemen her gün onlarca ziyaretçi ve tur organizasyonunun kapısını araladığı Baksı Müzesi, yaz boyunca çok renkli ve nitelikli etkinliklere evsahipliği yapacak.

Genel seçimlere ramak kala, siyasilerinde yoğun tempoda tercihi Baksı Müzesi oldu. AK Parti Bayburt Milletvekili adayı Naci Ağbal ve AK Parti Ankara Milletvekili adayı Prof. Vedat Bilgin ilk kez Baksı Müzesi'ni gezdi. SOCAR Türkiye Başkanı Kenan Yavuz ile birlikte Baksı Müzesi'ni gezen ikili müzeye ve coğrafyasına hayran kaldı. 

Müze ile ilgili düşüncelerini Prof. Hüsamettin Koçan ile paylaşan Ağbal ve Bilgin, Bayburt 3. Öğrenci Sanat Şenliği öncesinde Baksı'da atölye çalışmalarına katılan öğrencilerin çalışmalarını inceledi. 

Prof. Vedat Bilgin müzeye hayran kaldığını dile getirirken, eski Maliye Bakanlığı Müsteşarı Naci Ağbal ise "müdavimi olmamak elde değil" dedi. Siyasi hareketliliğin verdiği yorgunluğa değinen Ağbal, "sanata ulaşmanın yanısıra, dinlenmek içinde müthiş bir merkez" yorumunda bulundu.

Baksı Kültür ve Sanat Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Oya Koçan, Sibel Yavuz, Bayburt İl Genel Meclisi Başkanı Yusuf Elçi, eski Bayburt Belediye Başkanı H. Ali Polat, eski Bayburt İl Genel Meclisi Başkanı Raci Bayrak ve Bayburt Ticaret Sanayi Odası Başkanı İbrahim Yumak'ın da aralarında bulunduğu grup, daha sonra Baksı Müzesi'nde hatıra fotoğrafı çektirdi.


 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.