Baksı Müzesi'ne bir ödül de Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan

Baksı Müzesi, bir özel ödülün daha sahibi oldu. 2014 Avrupa Konseyi Müze Ödülü'ne layık görülen Baksı Müsesi’ne bir ödül de Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan geldi.

Baksı Müzesi'ne bir ödül de Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan
Bayburt Postası - Baksı Müzesi, bir özel ödülün daha sahibi oldu. 2014 Avrupa Konseyi Müze Ödülü'ne layık görülen Baksı Müsesi’ne bir ödül de Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan geldi.

Baksı Müzesi çağdaş, geleneksel sanat ürünlerini kendine has mimarisi içinde, özgün bir yaklaşımla ortaya koyan yenilikçi yönü, ülkemizde gerçekleştirilecek mimarî, sanatsal ve müze niteliğindeki yapılara ilham veren dinamik, öncü ve kucaklayıcı yapısı ve Anadolu’nun her köşesine sanatı ulaştırma bilinci ve gayretiyle ödüle layık görüldü.

Türkiye’nin kültürel mirasına ve sanat dünyasına katkı sunan duayen isimlerin ödüllendirildiği Kültür ve Turizm Bakanlığı Özel Ödüllerinin yeni sahipleri belli oldu.

Özgün eser, uygulama, yorum ve bilimsel araştırmalarıyla 2017 yılı özel ödüllerine layık görülen isimler Bakanlık Müsteşarı Ömer Arısoy başkanlığında toplanan jürinin değerlendirmeleri sonucunda belirlendi. 

Türk tarihi, edebiyatı, dili, plastik sanatları, mimarlık, arkeoloji, müzik ve sahne sanatlarının yanı sıra halkbilim, tiyatro, opera, bale, sanat tarihi, fotoğrafçılık, sinema ve kütüphanecilik alanlarında bugüne kadar çok sayıda isim ve kuruluşa verilen Özel Ödüllerin yeni sahipleri Safâ Önal (Sinema), Cüneyt Kosal (Mûsikî), Prof. Dr. Nurhan Atasoy (Sanat Tarihi), Prof. Dr. Süleyman Uludağ (Tasavvuf Tarihi) ile Baksı Müzesi (Kültür ve Sanat Kurumu) oldu.

Özel Ödüllerin Sahipleri

Sinemada Safâ Önal

Kültür ve Turizm Bakanlığı Özel Ödülleri’nin yeni sahiplerinden Safâ Önal, sinema külliyatımıza ve tarihimize, üretkenliği, çok yönlü kişiliği, toplumun farklı kesimlerini yansıtmada usta senaristliği ve yönetmenliği ile bu ödüle layık görüldü. 

Türk Müziği’nde Cüneyt Kosal

Klâsik Türk musikimize yönelik birikimi, icracılığı ve özellikle kanun sazına hâkimiyetiyle tanınan Cüneyt Kosal; araştırmacılığı, seçkin kişiliği, Türk Müziği arşivine kazandırdığı eserlerle kültür ve sanatımızın geleceğini teminat altına almada gösterdiği üstün gayretleri nedeniyle seçildi.

Sanat tarihinde Nurhan Atasoy

Özellikle Osmanlı sanat tarihi alanında tecrübelerini ortaya koyarken sergilediği üslûbu, birikimi, derinlikli ifade gücü ile öne çıkan Prof. Dr. Nurhan Atasoy; genç nesiller için bilge bir öğretici olarak toplumun her kesimince tanınan ve takdir edilen “yaşayan bir mektep” olması nedeniyle özel ödüllerin yeni sahipleri arasında yer aldı.

Tasavvuf tarihinde Süleyman Uludağ

Prof. Dr. Süleyman Uludağ ise uzmanlık alanı olan tasavvuf tarihinin yanı sıra sosyal bilimlerin birçok alanında ilim dünyamıza kazandırdığı telif ve tercüme eserleriyle, yol gösterici düşünceleri, özgün akademik yaklaşımı ve ilim dünyamıza kazandırdığı değerli isimlerle özel ödüllerin sahibi oldu. 

Baksı Müzesi

Baksı Müzesi de çağdaş, geleneksel sanat ürünlerini kendine has mimarisi içinde, özgün bir yaklaşımla ortaya koyan yenilikçi yönü, ülkemizde gerçekleştirilecek mimarî, sanatsal ve müze niteliğindeki yapılara ilham veren dinamik, öncü ve kucaklayıcı yapısı ve Anadolu’nun her köşesine sanatı ulaştırma bilinci ve gayretiyle ödüle layık görüldü.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.