Baksı Müzesi geçen yıl 30 bin ziyaretçiyi ağırladı

Bayburt Valisi Ali Hamza Pehlivan, Baksı Müzesi'ni geçen yıl 30 bin kişinin ziyaret ettiğini bildirdi.

Baksı Müzesi geçen yıl 30 bin ziyaretçiyi ağırladı
Bayburt Postası - Pehlivan, kentte görev yapan kamu kurum müdürleriyle Baksı Müzesi'nde gerçekleştirdiği toplantıda, müzenin inşaası ve çeşitli sanatsal etkinliklere ev sahipliği yapmasının kentin bilinirliğini daha geniş kitlelere ulaştırdığını söyledi.

Bayburtlu akademisyen ve sanatçı Hüsamettin Koçan'ın birikimini Baksı Müzesi ile kente aktarmış olduğuna işaret eden Pehlivan, "Bu hizmetler, atılan adımlar, yapılan yatırımlar, bu eserler başta ilimiz olmak üzere ülkemiz için hatta dünya için değeri, kıymeti olan, yarınlara da taşınması, sahip çıkılması gereken eserler." dedi.

Vali Pehlivan, Baksı Müzesi'nin Avrupa Konseyi'nin 2014 Yılı Müze Ödülü'nün yanında çok sayıda ödüle layık görüldüğünü anımsatarak, "Bu ödüllerin en üst düzeyi olan ve geçtiğimiz aylarda Sayın Cumhurbaşkanımızın elinden verilen Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Sanat Özel Ödülü oldu." diye konuştu.

Sahip oluğu değerlerin farkında olmayan ve o değerleri tanımayan kişilerin de o değerleri tanıtmasının mümkün olmayacağını ifade eden Pehlivan, sözlerini şöyle tamamladı:

"Önce kendimiz tanıyacağız, bileceğiz ki ondan sonra o eserin, o değerin daha geniş kitlelere tanıtılmasına da katkı sağlayalım. Kendimiz tanımadan tanıtamayız. Buradaki anlayış da bu olmalı. Kendimiz tanıyacağız, özümseyeceğiz ondan sonra da tanıtacağız. Baksı Müzesi şehir merkezine belli bir mesafede olmasına rağmen geçen sene 30 bin civarında ziyaretçi almış. Bu çok önemli bir rakam ve insanları etkileyen de bir yapı."

Program, Baksı Müzesi'nde haziran ayında ön izlemesi yapılan ve önümüzdeki günlerde resmi açılışı yapılacak olan seramik sanatçısı Alev Ebuzziya'nın eserlerinden oluşan serginin gezilmesi ile son buldu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ahmet Çağıldak 6 yıl önce

Sanırım bu ziyaretçi sayısı Bayburt’u ziyaret edenlerden epey fazladır. (Bu gösterge acaba bir ders olabilir mi?)