Baksı Müzesi 9. Öğrenci Sanat Şenliği'nde 116 Öğrenci Burs Kazandı

Baksı Müzesi'nde 9. Öğrenci Sanat Şenliği'nin final programı düzenlendi.

Baksı Müzesi 9. Öğrenci Sanat Şenliği'nde 116 Öğrenci Burs  Kazandı

Bayburt Postası - Bayburt Valiliği, Aydın Doğan Vakfı, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Fakültesi, Bayburt Belediyesi ve Baksı Müzesi Kültür Sanat Vakfı ortaklığında bu yıl 9’uncusu düzenlenen Öğrenci Sanat Şenliği'nin final programı düzenlendi.  Programda dereceye giren öğrencilere burs belgeleri ve çeşitli hediyeler verildi.

Bayburt, Erzurum, Erzincan, Gümüşhane ve Trabzon’dan yetenekli öğrencilerin keşfedilip desteklenmesine yönelik müze tarafından bu yıl 116 öğrencinin destekleneceği açıklandı.

Öğrenci Sanat Şenliği’nin bu yılki etkinliklerinin pandeminin gölgesinde kaldığını söyleyen Koçan, Öğrenci Sanat Şenliği üzerine ciddi bir çalışma gerçekleştirdiklerinin altını çizerek, “Bu sene 116 öğrenci burs kazandı. Bayburt burada bir rekor kırdı. Öğretim üyesi arkadaşlarımız Bayburt’u çok beğendiler. Demek ki Bayburt’ta bu iş tutmuş. Eğitimde de bu iş daha önemli bir hale gelmiş. Bunun için bu çocuklarımızı burada kutlayarak onların burslarını başlatıyoruz” diye konuştu. 

İlerleyen dönemlerde çalışmaların kapsamını genişleteceklerine dikkat çeken Koçan, ilkokul öğretmeni Halil Koçanoğlu adına Bayraktar Köyü’nden beş öğrenciye burs vereceklerini açıkladı. Sürecin Halil Öğretmen Bursları olarak devam ettirileceğini bildiren Koçan, “Halil amcama gani gani rahmet diliyorum. Allah razı olsun. Geriden gelenler onun bayrağını daha ileriye götürsünler isterim. Bir örnek kişiydi, rol modeldi. Bu açıdan Baksı’nın bu sene ki en büyük heyecanlarından bir tanesi de budur diye düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

Belediye Başkanı Hükmü Pekmezci, çalışmaları ve Bayburt'a kazandırdıkları dolayısıyla Prof. Dr. Hüsamettin Koçan’a teşekkürlerini bildirken, Vali Cüneyt Epcim Baksı Müzesi'nin çevresine ve insana katkı sunan bir müze olduğunu hatırlatarak, müzenin Bayburt’ta 45, çevre illerle birlikte 116 öğrenciyi destekleyeceğini belirtti. Epcim, Koçan'a teşekkür etti. 

Burs almaya hak kazanan öğrencilere belgelerinin takdim edilmesinin ardından, öğrencilerin resimlerinin sergilendiği salon gezildi.

Baksı Müzesi’nde düzenlenen törene Bayburt Valisi Cüneyt Epcim, Bayburt Belediye Başkanı Hükmü Pekmezci, Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mutlu Türkmen, İl Emniyet Müdürü Ayhan Bodur, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Ramazan Yiğit, İl Milli Eğitim Müdürü Cengiz Karakaşoğlu, KOSGEB İl Müdürü Mete Emir, öğrenci velileri ve öğrenciler katıldı.


 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.