Baksı Dostu: Kamil Aktaş

Bayburt 1. Öğrenci Sanat Şenliği kapsamında yapılan resim yarışmasında Baksı Müzesi’nin atölye çalışmalarına katılan en başarılı 15 öğrenciden 5’inin bir yıllık eğitim bursunu karşılayan işadamı Kamil Aktaş, “Baksı Müzesi’nin Bayburt’a katkısı oldukça önemli. Bir Bayburtlu ve Baksılı olmam hasebiyle de böyle anlamlı projenin içerisinde yer almaktan büyük mutluk duydum” dedi.

Baksı Dostu: Kamil Aktaş

Bayburt Postası - Bayburt 1. Öğrenci Sanat Şenliği kapsamında yapılan resim yarışmasında Baksı Müzesi’nin atölye çalışmalarına katılan en başarılı 15 öğrenciden 5’inin bir yıllık eğitim bursunu karşılayan işadamı Kamil Aktaş, “Baksı Müzesi’nin Bayburt’a katkısı oldukça önemli. Bir Bayburtlu ve Baksılı olmam hasebiyle de böyle anlamlı projenin içerisinde yer almaktan büyük mutluk duydum” dedi.

Uluslararası nakliye şirketi Ersan Transport’un ortaklarından biri olan işadamı Kamil Aktaş, Baksı köyü doğumlu. İlkokulu Bayburt’ta okuyan ve göç ederek İstanbul’a yerleşen Aktaş, eğitimine 3 yıl ara verdikten sonra ortaokul ve lisenin ardından iki fakülte birden bitirmiş. Aktaş, Fen Fakültesi ve İktisat Fakültesi mezunu. Ünlü modacı Özlem Süer ile birlikte Bayburt 1. Öğrenci Sanat Şenliği kapsamında yapılan resim yarışmasında en başarılı 15 öğrenciye burs desteği veren isimlerden biri olarak dikkat çeken işadamı Kamil Aktaş, Bayburt Postası’na açıklamalarda bulundu.

Doğduğu köye yapılan müzenin Bayburt için çok önemli bir değer olduğunu ve Baksılı olduğu için müze bünyesinde gerçekleştirilen etkinliğe katıldığını söyleyen Aktaş, eğitimci kızı Seda Aktaş’ın teşvikiyle de burs desteğinde bulunmaya karar verdiğini belirtti.

Şenlikte yaşadığı duyguları da paylaşan Aktaş, yıllar önce göçmesine rağmen köyünden bağını hiç koparmadığını, son olarak müze bünyesinde gerçekleştirilen Bayburt 1. Öğrenci Sanat Şenliği’ne katılarak hem çocukların neşesine ortak olmak hem de kendi çocukluk anılarını tazelemek istediğini söyledi. Aktaş, burs desteği ile ilgili de, Bayburt Eğitim Kültür ve Hizmet Vakfı üyesi olduğunu ve daha önce vakfın burs çalışmalarında yer aldığını söyleyerek, Baksı Müzesi’nde çocuklara yönelik gerçekleştirilen çalışmaya da burs desteğiyle katkı sağlamak istediğini dile getirdi.

Aktaş, şöyle konuştu:

“Baksı bizim için Bayburt için bir değer. Bayburt’un tanıtımına ne kadar katkı sunduğu da ortada. Bayburt, Türkiye geneline adını daha sıkça duyuruyorsa bunda eminim ki Baksı Müzesi’nin de önemli payı var. Biz de, gücümüz yettiğince Baksı Müzesi’nin ve Prof. Hüsamettin Koçan’ın yanında olacağız."

“Bu hizmete duyarsız kalamayız”

“Baskı köyünde ilkokulu bitirdim. Benim hamurum o doğada yoğruldu. Çocukluğum orada geçti. Müzenin olduğu ve köyümün her bölümünde ayağımın basmadığı yer yoktur. Çocukluğum oralarda geçtiği için her adımını bilirim. Orada bulunmaktan da büyük bir haz alan bir insanım. Benim için özel sebebi budur. Bir başka ve en önemli sebebi de Hüsamettin hocam abimin arkadaşı, yani benim ağabeyim sayılır. Bir çok şeyi beraber yaşadık. Onun bu tür hizmetine duyarsız kalamadık. Kalktık bu projeye geldik. Ayrıca ben de geçmişteki anılarımı tazeledim. Burs desteğine gelince kızım Seda Aktaş Fen Bilgisi öğretmeni. Bir eğitimci olarak bu projeye çok ilgi gösterdi. Beraber gittik proje boyunca da orada beraber bulunduk. Bu oluşumda olmamda büyük teşvik ve katkısı var. Buradan kızıma da teşekkür ediyorum. Bayburt Eğitim Kültür ve Hizmet Vakfı üyesiyim. Orada da burs çalışmalarımız var. Elimizden geldiğince eğitim alanına katkı sunuyoruz. Bundan sonra bu tür etkinlikler devam edecek ve biz de önümüzdeki yıllarda da etkinliğin içerisinde yer alacağız."

Anahtar Kelimeler:
Baksı MüzesiKamil Aktaş
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Akın Yıldırım 1 yıl önce

Tebrikler komutanım bol bereketli kazançlar dilerim