‘Baksı Dostları’ çoğalıyor

Yeni ehram tasarımlarının yer aldığı, ‘Çağrışımlar 9’ projesinin tasarımcıları Baksı Müzesi’ne anlamlı bir destekte bulundu.

‘Baksı Dostları’ çoğalıyor

Bayburt Postası - Yeni ehram tasarımlarının yer aldığı, ‘Çağrışımlar 9’ projesinin tasarımcıları Baksı Müzesi’ne anlamlı bir destekte bulundu. Ünlü tasarımcılar tarafından hazırlanan ve Özlem Süer House Nişantaşı’nda görücüye çıkan yeni ehram ürünlerinden elde edilen gelir, Baksı Müzesi’ne bağışlandı.

Baksı Kültür Sanat Vakfı’nın önderliğinde dokuz ünlü tasarımcı tarafından hayata geçirilen “Çağrışımlar: 9” projesinin tasarımları, Özlem Süer House Nişantaşı’nda verilen özel bir davetle tanıtıldı. Ehram üretimini arttırarak, kadın istihdamına katkı sağlamayı amaçlayan projenin tanıtım davetine, moda ve sanat dünyasından çok sayıda konuk katıldı.

Bayburt, Gümüşhane ve Erzurum yöresinde nostaljik bir kültürel değer olarak, kaybolmaya yüz tutan ehram kumaşının moda ve dekorasyona işlendiği projede yer alan dokuz ünlü isim, İpek Arnas, Gülsen Bükülmez, Feride Çelik, Sertaç Delibaş, Didem Aras Goldenberg, Müjde Kotil, Özlem Süer, İpek Terzi ve Burcu Yurdakul tarafından hazırlanan tasarımlardan elde edilen tüm gelir, ehram dokuma atölyelerinin geliştirilmesi için Baksı Kültür Sanat Vakfı bünyesinde bulunan Baksı Müzesi’ne bağışlandı.

İki Ters Bir Düz markası ile tanınan İpek Arnas, el örgüsü tasarımlarıyla projede yer alırken, ehramı bu ürünlere hazırladığı şık kılıflarda kullandı. Tay Mum markasının yaratıcısı Gülsen Bükülmez, mum tasarımlarında Baksı logosunu kullandı. Ehram ise, bu kez mum ambalajı olarak hazırlandı. Takılarını bronz ve gümüş odaklı tasarlayan Feride Çelik, Baksı logolu tılsım bilezikler ile projede yerini alırken,ayakkabı tasarımı denildiğinde akla ilk gelen isimlerden olan Sertaç Delibaş, bu projede ayakkabı, bot ve bootie tasarımlarında kullandığı ehram malzemesi ile yerini aldı. Didemin İzi markası altında hazırladığı keyifli aksesuar tasarımları ile tanınan Didem Aras Goldenberg, bu kez aksesuar tasarımlarında ehram kumaşı kullandı. Ev aksesuarlarının vazgeçilmez objelerinden olan yastık tasarımları ile tanınan Müjde Kotil, ehram ve Baksı logosunu yastık tasarımlarında kullandı.

Tanınmış modacı Özlem Süer,özgün stiline ehramın dokunuşunu katarak,kadının şehir hayatında ve şehir kaçışlarında rahatça giyebileceği tasarımlara imza attı. İnci by İpek Terzi adıyla projede yer alan İpek Terzi, farklı çanta tasarımlarında bu kez ehram kullanarak tasarım takipçilerinin karşısına çıktı. ZESEBU markasıyla moda takipçileriyle buluşan Burcu Yurdakul ise tasarladığı yakaları ehram parçalarıyla sentezledi.

Bilgi ve İletişim: Febus Medya / 0 (212) 249 60 00 / 60 07
Begüm Üngör 0 (555) 209 26 90 [email protected]
Aslı Hüseyinoğlu 0 (533) 931 18 86 [email protected]

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.