Avrasya Üniversitesi, Baksı Müzesi’nde

Avrasya  Üniversitesi, Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü birinci sınıf öğrencileri için Baksı Müzesi’ne bir gezi düzenledi. Avrasya Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ekrem Aslan ve öğrenciler, Bayburt merkez gezisinin ardından Bayburt’a 45 kilometre uzaklıktaki Bayraktar köyüne gidip Baksı Müzesi’ni ziyaret ettiler...

Avrasya Üniversitesi, Baksı Müzesi’nde

Bayburt Postası - Avrasya  Üniversitesi, Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü birinci sınıf öğrencileri için Baksı Müzesi’ne bir gezi düzenledi. Avrasya Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ekrem Aslan ve öğrenciler, Bayburt merkez gezisinin ardından Bayburt’a 45 kilometre uzaklıktaki Bayraktar köyüne gidip Baksı Müzesi’ni ziyaret ettiler.

Ressam ve eğitmen Prof. Hüsamettin Koçan tarafından hayata geçirilen Baksı Müzesi'nin hedeflerinin başında Türkiye’nin en yoğun göç veren bölgelerinden biri olan Bayburt’a yaşam soluğunu sanatla yeniden kazandırmak, bölgenin ekonomik yaşamını canlandırmak olduğunu belirten Aslan, “Eski adıyla Baksı, bugünkü adıyla Bayraktar köyünde yükselen bu sıra dışı müze çağdaş sanat ve geleneksel el sanatlarına aynı çatı altında yan yana yer veriyor” dedi.

Baksı Müzesi'nde özgün örneklerin bir arada yer aldığını belirten Aslan, şunları söyledi: “Baksı Müzesi’nde, önde gelen sanatçıların eserlerinden oluşan nitelikli bir çağdaş sanat koleksiyonu ile geniş bir halk resimleri koleksiyonu ve yerel el sanatlarını yansıtan özgün örnekler bir arada yer alıyor. Müze, sanatçılar ve araştırmacılar için geleneksel sanatlarla çağdaş sanatı buluşturan özgün bir kültürel etkileşim merkezi oluşturmayı, yoğun göç nedeniyle parçalanmış bir kültürel ortama yeniden hayat verebilmeyi amaçlıyor.”

Öğrenciler, müze içerisinde yer alan sergi salonları, atölyeler, konferans salonu, kütüphane ve konuk evini ilgiyle gezdi.

Kaynak: İHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.