Atölyesi ve mızrabına dair özlemin üçüncü yılı

Bayburt Postası - Bayburt  türkülerinin  gönüllü  bekçilerinden biri olan ve de sadece kendi eserleri değil tüm Bayburt türkülerinin koruyucusu olarak öne çıkan Mustafa Ahıskalıoğlu, üç yıl önce bugün hayata veda ettiğinde; mücadelesini “türkülerinize sahip çıkın” diyerek tamamlamıştı. Mustafa Ahıskalıoğlu, belki “tuzu kuru” büyük sanatçı değildi ama -daha da zor olanı- karşılık beklemeksizin folklorik hayatını geçim kaynağının çok uzağında tutan bir şahsiyetti.

Atölyesi ve mızrabına dair özlemin üçüncü yılı

Orhan Hakalmaz ve Mustafa AhıskalıoğluBayburt Postası - Bayburt  türkülerinin  gönüllü  bekçilerinden biri olan ve de sadece kendi eserleri değil tüm Bayburt türkülerinin koruyucusu olarak öne çıkan Mustafa Ahıskalıoğlu, üç yıl önce bugün hayata veda ettiğinde; mücadelesini “türkülerinize sahip çıkın” diyerek tamamlamıştı. Mustafa Ahıskalıoğlu, belki “tuzu kuru” büyük sanatçı değildi ama -daha da zor olanı- karşılık beklemeksizin folklorik hayatını geçim kaynağının çok uzağında tutan bir şahsiyetti.

Ahıskalıoğlu, Bayburt’ta; kültür hareketlerinin daha canlı tutulduğu ve olabildiğince üretken olduğu bir dönemde yetişti.

Sahneye çıktığı yıllar ise Bayburt’un folklor alanında sönük, durgun ve düşüşe geçtiği dönemlere denk gelmişti. Belki de bu yüzden tanındı, çok sevildi ve hep takdir edildi… Özetle söylemek gerekirse; geçim derdiyle marangoz atölyesine kapanan ve vakit buldukça mızraba sarılan türkü gibi bir hikâyenin aktörüydü Mustafa Ahıskalıoğlu...

Aramızdan ayrılışının 3'üncü yıldönümü anısına…

Yasin Aras’ın kaleminden: “Kara bastı iz oldu…”

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.