Alman Büyükelçi, Baksı Müzesi’nde

Almanya'nın Ankara Büyükelçisi Eberhard Pohl, Baksı Müzesi’ni ziyaret etti.

Alman Büyükelçi, Baksı Müzesi’nde

Bayburt Postası - Almanya'nın Ankara Büyükelçisi Eberhard Pohl, Baksı Müzesi’ni ziyaret etti. Baksı Müzesi’ne ziyaretçilerin ilgisi devam ediyor. Prof. Hüsamettin Koçan tarafından kurulan ve 2010 yılında kapılarını tüm ziyaretçilerine açan Bayburt’un ilk ve tek sanat müzesi sanatseverlerle birlikte ünlü isimlerin de ilgisini çekiyor.

Bölgede temaslarda bulunan Almanya'nın Ankara Büyükelçisi Eberhard Pohl, eşi Irmtrud Pohl ile birlikte geçtiğimiz günlerde Bayburt’taydı. Bölgede tarihi ve turistik yerleri gezen Alman Büyükelçi, ünlü Baksı Müzesi’ni ziyaret etmeyi ihmal etmedi. Pohl, hayranlıkla izlediği müzenin merkeze uzak oluşu ile ilgili şaşkınlığını gizleyemedi. Prof. Hüsamettin Koçan tarafından karşılanan Alman Büyükelçi, bölgede 3 gün süren ziyareti ile ilgili yaptığı kısa açıklamada, Trabzon’dan Kars’a uzanan gezi programında Erzurum’a geçerken Baksı Müzesi’ni ziyaret etmek istediğini belirterek programında değişiklik yaptığını söyledi.

Ziyaret esnasında Prof. Koçan’la yaptığı görüşmede müzenin Bayburt merkezde olabileceğini düşündüğünü söyleyen Pohl, merkezi noktaya uzak oluşu ile ilgili şaşkınlığını dile getirirken, Prof. Koçan’dan Baksı Müzesi ile ilgili bir konferans verilmesi için talepte bulundu.  Alman Büyükelçi Pohl’un talebine olumlu cevap Prof. Koçan ise konferansı yapabileceklerini söyledi.

Kısa süren ziyaretin ardından Bayburt programını tamamlayan Alman Büyükelçi, daha sonra Erzurum’a hareket etti.

Anahtar Kelimeler:
Baksı MüzesiEberhard Pohl
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.