AB Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu: “Gururlandık”

Törene katılan, Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu, ödülün Türkiye’ye gelmesinden dolayı mutluluğunu ifade etti...

AB Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu: “Gururlandık”
Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM) 2014 yılı En İyi Müze ödülünü “Baksı Müzesi”ne verdi. Bayburt’un Bayraktar Köyünde Çoruh nehrine bakan vadiye kurulu Baksı Müzesi, Strasbourg Rohan Sarayı'nda düzenlenen törenle ödülü teslim aldı.

Yarışmanın sembolü olan Joan Miro'nun bronz heykelciği 1 yıl boyunca Bayburt'ta sergilenecek.

Törene katılan, Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu, ödülün Türkiye’ye gelmesinden dolayı mutluluğunu ifade etti.

Çavuşoğlu, duygularını şu sözlerle dile getirdi:

"Anadolu’nun en küçük illerinden ve en ücra köşelerinden birisinde Bayburt’un köyünden bir müzenin Avrupa çapında bir ödül alması bizi gururlandırdı."








Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
ADAMIN BİRİ 10 yıl önce

BU NE İŞ ANLAMADIM

Avatar
Osman Nuri Yücesoy İtalya @ADAMIN BİRİ 10 yıl önce

Türkiyeyeyi dünyaya tanıttı, sanat için. Dolayısıyla, Bayburt Üniversitesinde, turizm ve otelcilik yüksek okulu açılmalı, ayrıca hava yolu ve hızlı tren bayburta gelmeli, önemine binaen türsab ve turaş acenteler birliği konaklama gerekli!!! İlgililere duyrulur. Sn Koçana yürekten teşekkürler.