150 yetenek belirlendi, sıra gösteride

Çocukların sanatla buluşmaya hazırlandığı Baksı Müzesi Bayburt 1. Öğrenci Sanat Şenliği’nin genç ressamları belirlendi.

150 yetenek belirlendi, sıra gösteride

Bayburt Postası - Çocukların sanatla buluşmaya hazırlandığı Baksı Müzesi Bayburt 1. Öğrenci Sanat Şenliği’nin genç ressamları belirlendi. İlk, orta ve lise öğrencilerinin başvurularının kabul edildiği projenin ön elemeleri tamamlandı.

Bayburt Efsaneleri konulu resim sergisine katılacak 150 öğrenci ve eser belirlenirken, değerlendirme sonunda atölye çalışmalarına katılacak en yetenekli 30 öğrenci de jüri tarafından seçildi.

Baksı’da 2013 yaz heyecanı başlıyor. Baksı Müzesi bu yıl, Baksı Kültür Sanat Vakfı ve Bayburt İl Milli Müdürlüğü tarafından düzenlenen özel bir organizasyona ev sahipliği yapacak. Resim, sanat, tiyatro ve müzik performans gösterileri ile birlikte herfene etkinliğinin de yapılacağı şenliğin en önemli parçası olan atölye çalışmalarına dair hazırlıklar da sürüyor. Kent genelinde ilk, orta ve lise öğrencileri tarafından yapılan tüm başvuruların kabul edildiği ve bölgenin kültürel değerleri arasında yer alan Bayburt Efsaneleri temasını içeren resim çalışmalarının değerlendirmeye alındığı Bayburt 1. Öğrenci Sanat Şenliği yoğun bir ilgi gördü. Yaklaşık bin öğrencinin başvurduğu ve bir anlamda yetenekli çocukların keşfedileceği projenin ilk aşamasında Baksı Müzesi’nde bu yaz sergilenecek 150 eser seçildi.

Bayburt’ta ilk kez karma sergilerini gerçekleştirecek 150 öğrenci ile birlikte bu öğrenciler arasından Baksı Müzesi atölye çalışmalarına katılacak olan 30 genç sanatçı adayı da, Prof. Hüsamettin Koçan önderliğinde kurulan jüri tarafından belirlendi. Bu 30 yetenekli genç; 3-8 Haziran tarihleri arasında Baksı Müzesi’nde, eğitmenler eşliğinde atölye çalışmalarına katılacak.

Final günü olan 8 Haziran 2013 Cumartesi günü ise hem 150 resimden oluşan karma sergi, hem de atölye çalışmalarına katılan 30 öğrencinin eğitmenler eşliğinde oluşturdukları eserler görücüye çıkacak. Çeşitli öğrenci performanslarına sahne olacak olan final gününde de tüm Bayburtlular’ın davetli olduğu bir herfene düzenlenecek.

Sanata dair ilk adımlarını atan öğrencilerin aileleriyle birlikte yaşayacağı final gününde (08 Haziran 2013 Cumartesi) projeye katılan tüm öğrencileri sürpriz hediyeler bekliyor. Sürpriz hediyelerin yanı sıra atölye çalışmalarına katılan 30 öğrenci arasından en başarılı olan 15 öğrenci, ayrıca Baksı Kültür Sanat Vakfı tarafından eğitim bursu ile ödüllendirilecek.

Bilgi ve İletişim:
Febus PR / Aslı Hüseyinoğlu / 0 212 249 60 00 / [email protected]
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.