12 okul finale yükseldi

Bayburt Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen Milli şair Mehmet Akif Ersoy’un şiirlerini ezbere okuma yarışmasının yarı finali tamamlandı.

12 okul finale yükseldi
Bayburt Postası - Bayburt Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen Milli şair Mehmet Akif Ersoy’un şiirlerini ezbere okuma yarışmasının yarı finali tamamlandı. 22 ortaokul ve 13 lisenin katılımı ile Şair Zihni Kültür Merkezi’nde gerçekleşen yarışmada 12 okul finale yükseldi.
 
Yarışmada bir konuşma yapan Milli Eğitim Şube Müdürü Hayri Kocabey, yarışmanın Türk dilini doğru, etkili ve kurallara uygun olarak konuşmaya özendirerek kullanma yeteneğini geliştirmek, öğrencilere toplum karşısında kendilerini ifade etme becerisi ve özgüveni kazandırmak ve şiir sanatına ilgi duymalarını sağlamak amacıyla düzenlendiğini söyledi.

Yarışmanın İl Milli Eğitim Müdürü Seydi Doğan’ın talebi doğrultusunda gerçekleştiğini söyleyen Kocabey, finalde dereceye giren öğrencilere ödül verecek olan Belediye Başkanı Hacı Ali Polat’a teşekkür etti.

Yarışmada ortaokullardan; Demirözü 75. YİBO, Hayırseverler, Kaleardı 75. Yıl, Mehmet Akif Ersoy, Şehit Recep Eşiyok, TOKİ Şair Celali, liselerden ise Aydıntepe Çok Programlı Lisesi, Bayburt Anadolu Lisesi, Bayburt Fen Lisesi, Anadolu Öğretmen Lisesi, Teknik Ve Endüstri Meslek Lisesi ve Ticaret Meslek Lisesi finale yükselen okullar oldu.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.