10. Kar Filmleri Festivali başladı

Atatürk Üniversitesi (AÜ) İletişim Fakültesi tarafından düzenlenen 10. Uluslararası Kar Film Festivali başladı.

10. Kar Filmleri Festivali başladı

Atatürk Üniversitesi (AÜ) İletişim Fakültesi tarafından düzenlenen 10. Uluslararası Kar Film Festivali başladı. Dün başlayan ve bugün sona erecek olan festivale akademik personel ve öğrencilerin yoğun katılımı olduğu görüldü. Sanat ve sinema dünyasından ünlü konuklar 2 gün boyunca öğrenci ve vatandaşlarla buluşacak.

Festivalin açılış konuşmasını yapan İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Uğur, bu yıl 10. Festivali kutladıklarını hatırlatarak, “Festivalimiz 2002- 2003 yıllarında oluşmaya başladı. Tamamen öğrencilerin eserdir. İnternet üzerinden oluşturulan bir festival. Jüri değerlendirmesini internetten yapıyor. Online bir festivaldir. Youtube’un 2005’te faaliyete geçtiği düşünülürse orijinal bir festival olduğu ortadadır. İletişim Fakültesi öğrencileri ‘Biz nasıl iş bulacağız’ diye söyleniyorlar. Fakültemizden mezun olan ve şu anda sektörde olan öğrencilerimiz burada bu soruların cevabını verecekler.” diye konuştu.

AÜ Rektör Yardımcısı Mehmet Takkaç da festivalin uluslararası olması dolayısıyla önemli olduğunu ifade etti. Takkaç şunları söyledi: “Kar Film Festivali’nin bu yıl 10. yılı olduğu için hem geleneksel bir emeğin hem de uluslararası bir emeğin bugün görünen yüzü olarak dikkat çekmektedir. Üniversitemizin İletişim Fakültemizin öğrencilerimizin, hocalarımızın ve diğer emeği geçen herkesin bugüne gelinmesinde büyük katkısı olduğunu hepimiz kabul etmek zorundayız. Bugün 10. yılını kutladığımız festivalimizin gelecekte de üniversitemizin hem ülke içinde hem ülke dışında tanınırlığının sağlanmasında büyük katkılarının olacağına inanıyorum.” 

İstanbul Üniversitesi Gazetecilik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Suat Gezgin, festivale katılmaktan dolayı büyük onur duyduğunu, genç ve yetenekli insanların önünü açmak için bu festivalin çok iyi bir fırsat olduğunu vurguladı. Gezgin, şöyle konuştu: “İstanbul Üniversitesi ile Atatürk Üniversitesi'ni kardeş üniversiteler olarak değerlendirebiliriz. Festivalin 1. yılından bu yana her yıl festivale geliyorum. Burada olmaktan ve bu organizasyona katılmaktan dolayı çok mutluyum. Bizim yetiştirdiğimiz genç arkadaşlarımız şimdi sizin hocalarınız ve bu konuda çok şanslısınız. Sayın Dekanımızın da dediği gibi 10 yılda bir çocuğumuz oldu ve bu çocuk artık büyüdü. Genç arkadaşlarımızın önünü açmak için onlara farklı iş alanları yaratmak için bu festival çok iyi bir fırsat. Atatürk Üniversitesi bir çınar ve ben burada olmaktan onur duyuyorum.”

Konuşmaların ardından dereceye giren filmler gösterildi. 4 dalda 12 ödül ve 1 jüri özel ödülü genç yönetmenlere verildi.

Haber: Cihan


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.